Ajakirjandus on uue välisministrina välja pakkunud Langi enda, ent seda Lang ise ei kinnita, kuigi ei lükka ka ümber. ETV andmetel on arutatud kogenud diplomaadi Margus Laidre kandidatuuri, kõne all on olnud mitmed diplomaadid.

Usalduse taastamise hulka kuulub Langi sõnul ka selgitamine, miks minister nii kiirelt välja vahetati.

“Kindlasti peab minister selle asja (riigisaladust sisaldavad dokumendid — Delfi toim) nüüd isikliku kontrolli alla võtma,” sõnas Lang. “Siin on hästi palju minu jaoks ebaselget. Valitsuse seadus ütleb meil ju täiesti üheselt, et ministeeriumi asjaajamisi korraldab ikkagi kantsler, mitte minister.”

Lang soovitab ka uuesti hinnata, kas nende siseriiklike protseduuride karmus ikka vastab Eesti rahvusvahelisele kohustusele.

“Kui alused riigisaladuseks kuulutamiseks kukuvad ära, siis tulebki need templid sealt dokumentide pealt maha võtta,” ütles ta. “Kuid kahjuks on see töö valitsuse poolt tegemata ja nüüd ongi nii, et mingisugune 7-8 aastat vana dokument — sellega võib maha lüüa nii riigiametniku, poliitiku, kes iganes.”

Reformierakondlasest välisminister Kristiina Ojuland kaotas koha respublikaanist peaministri Juhan Partsi initsiatiivil seoses välisministeeriumist kadunud riigisaladust sisaldavate paberitega.