Lämmi- ja Pihkva järve jääle võib minna Tartu ja Põlva maakonna piires kuni riigipiirini. Väga ohtlik ja seepärast ka keelatud on liikuda transpordivahendiga Lämmijärvel Uhtinina ja Piirissaare lõunatipust põhja jäävale jääalale. Ühtlasi tuleb vältida minekut Salusaarele lähemale kui 100 meetrit, kus asuvad voolukohad. Ojade ja jõgede suudmetele ei tohi minna lähemal kui 150 meetrit.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson ütles, et endiselt kehtib kohustus jääle minnes oma väljumine kordonis registreerida. „Registreerimine on oluline, et piirivalve saaks jälgida, kas olete päeva lõpuks ohutult tagasi kaldale jõudnud. Võimaliku ohu korral saame jällegi viivitamata otsingute ja päästmisega alustada,“ selgitas Mikson.

Transpordivahendiga jääl liikudes tuleb jälgida, et sõiduvahend oleks tehniliselt korras - aku laetud, piisavalt kütust, õli ei lekiks. Järvele väljumine ja tagasitulek tuleb registreerida alati lähimas kordonis.

Ka peab end viima kurssi kehtivate piirangute ja jääoludega, kasutama sissesõidetud radu ja jääl sõites ei tohi kinnitada turvavööd.