Reformierakonna esimees Andrus Ansip keeldub avalikustamast, kellega erakond praegu kõnelusi peab. Ta märgib aga, et kuivõrd Reformierakond ei ole veel ühtegi välisministrikandidaati heaks kiitnud, siis ei saa ametlikult kõnelda ka võimalikele kandidaatidele tehtud pakkumistest.

Laidre keeldumist ministrikohast peab Ansip igati mõistetavaks, sest tema sõnul ongi diplomaadil raske poliitikuks ümber kehastuda. „Minister vastutab ju ühtlasi kogu valitsuse tegevuse eest ja peab suutma kaasa rääkida kogu poliitikas. Laidre oleks seda küll kahtlemata suutnud.”

Ansip tunnistab, et konsultatsioone nii Laidre kui ka teiste võimalike ministrikandidaatidega raskendab oluliselt ebakindlus valitsuse püsimise suhtes.

Teisipäevane ajakirjandus käis välja kuus välisministrikandidaati: Margus Laidre, Alar Streimann, Ants Frosch, Sven Jürgenson, Jaak Jõerüüt ja Clyde Kull. Ansip märgib, et tema ei ole ajakirjandusele ühtegi nime nimetanud, ent kõik need on tema hinnangul väärilised välisministrikandidaadid.

Välisministrikandidaadi nime avalikustab Reformierakond hiljemalt esmaspäeva ennelõunal, sest selleks ajaks tuleb see esitada presidendile.