"Eestis on väga selgelt tunda, et üks väike osa meist on kogu see 20 aastat elanud seltskonnas, kus sissetulek on lähedane Euroopa sissetulekutele, ringlevad omavahel ja nad ei tea kuidas suur hulk inimesi hakkama saab," kõneles Parek.

"Teine osa inimesi aga peab jälle välja tulema väga naeruväärsete sissetulekutega, kui neid üldse ongi," tõdes Parek. "Seepärast soovitaksin kõigil poliitikutel olla väga ettevaatlik väljendustes, mis puutuvad kokkuhoidu ja hakkamasaamist."

Parek ütles, et teda on alati häirinud see suur nõudlus Euroopa toiduabi - jahu, makaronid, riis ja muud kuivained - järgi. "Me pole suutnud luua veel sarnast elatustaset, kus nälg on tundmatu," ütles Parek. "Siin pole millegagi ärbelda."

"Ma tean, et oleme vaesed ja sotsiaaltoetuste võimalused on väikesed, sest nende vajajate arv on suur, aga seda teemat ei tohi kõrgilt käsitleda," sõnas Parek.

Peaminister Andrus Ansip ütles kolmapäeval riigikogu infotunnis, et väikesed sissetulekud ei ole õigustuseks, et lubada endale suuri väljaminekuid.