Sotsiaaltöö organisatsiooni Caritas juhatuse liige Lagle Parek ütles Delfile, et tema Tondiraba munitsipaalgolfiväljaku rajamist ja selle tarvis 120 000 euro eraldamist Tallinna spordi- ja noorsooameti eelarvest ei toeta.

"Golfiväljaku rajamine Lasnamäele on täielik rumalus," ütles Parek ja küsis, kelle jaoks seda vaja on. "Ma ei viitsi üles lugeda neid hädasid, mis linnas on," viitas Parek, et paremaid kohti golfiväljaku projekteerimiseks mõeldud summa paigutamiseks on Tallinnas piisavalt.

Võiks olla vastutustundlikku suhtumist

Toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson ütles Delfile, et linnal on küll erinevaid tegevusvaldkondi, kuid golfiväljaku projekteerimise asemel võiks ehk siiski rohkem püüda leida raha nende inimeste jaoks, kellel seda väga vaja on. Toidupank peab nägema väga palju vaeva, et omavalitsustelt üleüldse toetust saada.

"Meil on Tallinna linnaga hea koostöö, nad on meid igal aastal toetanud, aga arvestades seda, et kohaliku omavalitsuse toetus Toidupangale võiks olla üks kolmandik Toidupanga eelarvest ja hetkel oleme vähem kui kümne protsendi juures, siis arenguruumi on väga palju," sõnas Hendrikson.

Hendrikson nentis, et golfiväljaku projekteerimise tarvis arvestatud 120 000 eurot on Toidupanga eelarve mõistes üüratu summa. "See on oluliselt suurem, kui meie Tallinna Toidupanga eelarve terveks aastaks," kommenteeris ta.

"Seetõttu me näeme, et need sotsiaalprobleemid, millega linn praegu silmitsi seisab, on nii suured, et võiks olla küll sotsiaalset närvi ja vastutustundlikku suhtumist, et üritada leida raha nende inimeste jaoks, kellel on tõsiselt rasked ajad," soovitas Hendrikson.

Siiri Sisask: üks golfikeskus on piisk meres

Heategevusliku fondi MTÜ Saagu Valgus eestvedaja Siiri Sisask ütles Delfile, et tema meelest golfiväljakus iseenesest midagi halba ei ole, kuna see pakub toredat ajaviitmise võimalust.

Sisask usub, et raha on planeeritud ka teede, lasteaedade ja koolide tarvis, kus seda pakiliselt vaja on. "Alati võib öelda, et miks golfiväjak, või miks mingi muu ettevõtmine. Ma tahan uskuda, et küllap inimesed Tallinna linnavalitsuses oma eelarvet tunnevad, ja küllap ikkagi ka muid asju tehakse ja rahastatakse," sõnas Sisask.

"Muresid on meil tegelikult riigis nii palju, et üks golfiväjak raha mõttes on piisk meres. Usutavasti sportliku tegevuse mõttes teenib siiski ettevõtmine head eesmärki ja pikemas perspektiivis."

Golfikeskus valmib 2015. aasta suvel

Keskus rajatakse Tondiraba piirkonda Alvari tn 39 / Mustakivi tee 21 asuvale kinnistule. Lisaks üheksarajalisele golfiväljakule rajatakse sinna veel harjutusväljakud, talveks teisaldatav pneumohall ja klubihoone. Ala hakkavad läbima ja ümbritsema kergliiklusteed, mida saab kasutada rulluisurajana.

Tallinna noorsoo- ja spordiameti juhataja Rein Ilves on Delfile öelnud, et praegu tegeletakse aktiivselt ideekonkursi tingimuste kooskõlastamisega ning juuni esimestel nädalatel peaks lahendus olema välja valitud.

Praeguse plaani järgi valmib golfikeskuse projekt veel sel aastal. Ehitustöödega alustatakse aastal 2014 ning 2015. aasta suvel peaks keskus valmis olema.