Täna hommikul kell 8.10 teatas St Ola kapten Heltermaa sadamas laeva sildumisel toimunud põhjapuutest tundmatu veealuse objektiga. St Ola pöördus tagasi Rohuküla sadamasse, kuhu jäi kuni asjaolude selgumise ja tuukri ülevaatuse läbimiseni.

„Vabandame reisijate ees võimalike ebamugavuste tõttu ning loodame mõistvale suhtumisele ja koostööle. Ohutus on esmatähtis ning on äärmiselt oluline, et saaksime enne reiside jätkamist välja selgitada Heltermaa sadamas oleva tundmatu veealuse objekti andmed ning olukorda vastavalt hinnata,“ selgitas olukorda Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Graafikujärgset reisi teenindanud parvlaev Ofelia pidi veidi pärast kella 10 Heltermaa sadamasse saabudes silduma varukail, kus käimasolevate sadama ümberehitustööde tõttu puuduvad võimalused reisijate ja sõidukite maaletulekuks. Väinamere Liinid teavitas Ofelia pardal viibivaid reisijaid olukorrast ning pakkus neile kuni maalepääsemiseni tasuta suppi ning kuumi ja külmi jooke.

Väinamere Liinide teatel taastati laevaliiklus Hiiumaa ja mandri vahel, kui kell 12.30 väljus Heltermaalt parvlaev Ofelia ja kell 12.45 Rohukülast St Ola.

Heltermaa sadamas läbi viidud tuukerülevaatuse käigus tuvastati ja eemaldati parvlaeva St Ola riivanud veealune objekt, milleks osutus sigarikujuline 400mm kummivender.

Parvlaev Ofelia, mis seisis seni varukai ääres, haalas koheselt ümber põhikaisse, kus reisijad ja sõidukid pääsesid kell 11.45 maale. Ofelia väljus Heltermaa sadamast kell 12.30 graafikujärgsele reisile.

Tuukrid ei tuvastanud parvlaeval St Ola vigastusi ning laev väljus reisijatega Rohukülast kell 12.45.

Väinamere Liinid tänab reisijaid koostöö ja mõistva suhtumine eest.