„Kindlasti on see mõistliku pikkusega aeg, et keegi jõuaks kohvri ära viia,“ kirjutab Indias Puzhali vanglas viibiv laevakaitsja Alvar Hunt. Ta toonitab, et selle lause näol on tegemist siiski naljaga, kirjutab Õhtuleht.

Alvar ütleb, et neid esindava advokaat Thushara Jamesi prognoosi järgi peaks juhul, kui ei sünni mingit jõuluime, tehtama otsus nende edasise saatuse kohta jaanuarikuus. Tuginedes loogikale leiab Alvar, et otsus sarnaneb oluliselt sama kohtu poolt tehtud süüdistuste tühistamise otsusega. Nimelt lükkas Tamil Nadu ülemkohus 2014. aasta 10. juulil laevakaitsjate vastu esitatud süüdistuse tagasi.

Vahepealsetest arengutest toob Alvar välja tõiga, et Briti valitsus on kinnitanud tulirelvade päritolu ja omandi seaduslikkust ning nende kvalifikatsiooni. „Aga India on imede maa. Ja seda tihti mitte heas mõttes,“ tunnistab Alvar.

India Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris 2013. aasta oktoobris USA mereturvafirma Advanfortile kuuluva piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli 14 Eesti kodanikku. 30. detsembril esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ning ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Kohus mõistis mehed süüdi ebaseaduslikus relvade omamises ja puudulikus dokumentatsioonis nende töö kohta.

Ühendkuningriigist, Ukrainast ja Eestist pärit Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliikmele määrati 11. jaanuaril viis aastat vangistust range režiimiga kinnipidamisasutuses ja 3000 ruupiat (41 eurot) trahvi.