"Mingit merehäda ei ole meie laeval olnud. Oleme pidevalt ühenduses eestlasest kapteniga ning tuli välja, et laev ei ole kaugeltki olnud merehädas. Kogu info läks lahti kahest soomlasest meeskonnaliikmest, kellel tekkis konflikt tööandjaga. Otsustasime, et vahetame välja esimeses sadamas kaks Soomlasest meeskonnaliiget, kellega on olnud ka varasemal ajal tööalaseid erimeelsusi," selgitas Rauma Cata Estonia OÜ juhatuse liige Gert Liesment.

Ärritunud meremehed paiskasidki seepeale meediasse info, nagu oleks nad Senegali ranniku lähistel merehätta jäänud, ütleb laevafirma. Nende alust olevat tabanud tehniline rike ja laeva olevat ühel hetkel hakanud merevesi sisse lekkima, samuti ähvardasid neid joogivee otsa lõppemine ja paatidega laeva juurde sõitnud ja sinna tungida üritanud kohalikud.

Liesment kinnitab aga, et on rääkinud laeval viibinud Eesti meremeestega, kes väidavad, et mingit laeva ründamist ei ole olnud. "Ainukesed, kes laeva juurde trügivad, on väikeste paatidega tüütud kaupmehed, kes üritavad meeskonnale oma tooteid järjekindlalt pakkuda," selgitas Liesment.

Tema sõnul saabus laev täna õhtul Dakari sadamasse, kus täiendatakse selle varusid ning kust jätkatakse peatselt sõitu Riiga.

"Püüame omalt poolt välja selgitada põhjused, miks kaks Soome meremeest otsustasid säärase kirja Soome meediale saata. Eestlastest kapten, vanemmehaanik ja vanemmadrus ei jaga soome kolleegidega arvamust, et laev oleks olnud merehädas, rünnakute all ja puuduva joogiveega," võttis Liesment teema kokku.