“Käesolevaga tunnistan 13.03.2004. aastal 130-ne Keskerakonna liikme postkasti jõudnud postkaarti autorlust. Kinnitan, et peale minu ei olnud keegi seotud postkaarti idee ja valmimisega,” vahendab Eesti Päevaleht Online Laasi sõnu.

“Kahetsusväärne on, et minu tegevuse tõttu on postkaartide valmistamise kahtlus langenud mitmetele erakonna auväärsetele ja tunnustatud liikmetele. Vabandan nende inimeste ees ja samas loodan kogu südamest, et seoses minu avaldusega vabanevad need inimesed ka alusetutest kahtlustest,” seisab Laasi saadetud kirjas.

“Tulenevalt eelpool toodust palun vabastada mind Eesti Keskerakonna juhatuse liikme kohustest,” lõpetab Laasi.

Sisevalimiste eel asusid Keskerakonnas kaks vastandlikku leeri oma kandidaate esitama. Kõigepealt ilmus Hugo Hiibuse šaržidega trükis 12 kandidaadiga nn Peeter Kreitzbergi leerist, kus olid kirjas peamiselt endised ministrid.

Seejärel ilmus nn. Savisaare leerist trükis, kus oli 12 eurotähe asemel 11 tähte. Nimekirjas on Vilja Savisaar, Mart Viisitamm, Enn Eesmaa, Mailis Reps, Mihhail Stalnuhhin, Urmas Laht, Toomas Vitsut. Oma pöördumise pealkirja all “Usun Eestisse Euroopas” on kirja pannud Edgar Savisaar, kes euroliitu astumise referendumi eel keeldus oma isiklikku selget seisukohta väljendamast ning kutsus hääletama südametunnistuse järgi.

Teise trükise järel ilmus erakonnakaaslaste postkasti laimukaart, mil ühel pool nimetatud Sven Mikserit meeltesegaduses olevaks inimeseks ning teisel pool tekst pealkirjaga “Peeter Kreitzbergi kaks “mina””. Samas on väljavõtted ajakirjandusest.

Erakonna juhatuse liikmed on eelnevalt seostanud kaartide valmistamist erakonna esimehe Edgar Savisaare poolt europarlamenti soovituskirja saanud Mart Viisitammega.

Edgar Savisaar valis Laasi suvisel kongressil Enn Eesmaa kõrval teiseks aseesimeheks. Laasi on ka Tallinna Kristiine linnaosa vanem.