“Loomulikult ei ole me tänase otsusega rahul ning kaebame selle edasi riigikohtusse,” ütlesid Laasi ja Toobal, “tegemist on selgelt poliitilise protsessiga. Me ei näe endal süüd ning seetõttu läheme võitlusega edasi Riigikohtusse ja ei astu tagasi oma ametikohtadelt,” ütlesid vastsed saadikud erakonna pressiesindaja vahendusel.

Kohtuotsuse kaebab edasi ka MTÜ Eesti Keskerakond. Antud kohtuasja eelduseks oli 2012. aasta jaanuaris toimunud ja ligi 40 Kaitsepolitsei ametnikku kaasanud läbiotsimine Eesti Keskerakonna büroos, mille põhjuseks toodi ametlikult deklareeritud 500 eurone annetus Lõuna-Eesti ettevõtjalt Jüri Luigelt.

Hiljem lõpetas riigiprokuratuur sellega seonduva kriminaalasja, mistõttu peab Keskerakond kogu prokuratuuri ja KAPO tegevust põhjendamatuks ja
ebaseaduslikuks, teatas erakond.

Tallinna ringkonnakohus jättis Harju maakohtu 17. oktoobril 2014 tehtud süüdimõistva otsuse, Priit Toobali, Lauri Laasi ja Eesti Keskerakonna suhtes, muutmata.

Otsuse võib vaidlustada riigikohtus 30 päeva jooksul. Kui riigikohus peaks samuti Toobali ja Laasi süüdi mõistma, siis tuleb meestel lahkuda nii riigikogust kui ka erakonnast.