1990. aastate keskel oli Tulvistel suhe endast paarkümmend aastat noorema Tartu ülikooli referendi Katri Raikiga. Peaminister Mart Laari meeskond oli enne Isamaaliidu presidendikandidaadi valimist mures, et Raik võib mõne ootamatu stseeni korraldada, kirjutas ajaleht.

“Peaministri julgeolekunõunik Jaan Tross pidi naisele aru pähe panema,” kirjutas Eesti Ekspress. “Ta helistas ja palus Tulviste nime ära unustada. Raik saatis mehe peesse. Isamaaliitlased ise eitavad seda.”

Praegu Tartu ülikooli Narva kolledþi direktorina töötav Katri Raik ise on ajakirjandusele tunnistanud oma kunagist suhet Tulvistega.

“Teate, mul on selline põhimõte, kui on julgetud elada, siis tuleb julgeda ka tunnistada. Ja ma arvan, et mina olen julgenud elada ja tunnistada,” on Raik varem SL Õhtulehele öelnud.

Isamaaliidu suurkogu valis aprillis napi häälteenamusega partei presidendikandidaadiks Peeter Tulviste.

Tulviste poolt hääletas 264 Isamaaliidu suurkogu liiget, tema vastaskandidaat Tunne Kelam sai 249 häält.

Ajakirjanduse andmetel mängisid enne hääletust olulist osa Isamaaliidu esimees Mart Laar ja partei peasekretär Andres Ammas, kes enne otsustamist avalikult toetasid Kelamit, kuid soovisid presidendikandidaadina näha siiski Tulvistet.