Valitsus pole lubatud kompensatsiooni andnud Pärnu kiirabile, haiglale ega politseile, kirjutas reedel Eesti Päevaleht. Kõige rohkem kannatab Pärnu kiirabi, kes peab rahanappuse tõttu ühe brigaadi sulgema.

Peaminister Mart Laar lubas pärast oktoobris Pärnus olnud metanoolimürgistuste lainet, et metanooliohvrite päästmise ja abistamisega tegelevatele ametkondadele kompenseeritakse valitsuse reservfondist suurenenud kulutused.

Pärnu kiirabi peaarst Külvar Mand ütles ajalehele, et ta on sunnitud ühe kiirabibrigaadi vähemaks võtma, kui valitsusjuhi ning ka sotsiaalministri antud lubadust lähinädalal ei täideta.

Kõige rohkem suurenesid tööjõu- ja personalikulutused kiirabis ning Pärnu kiirabi on seetõttu 270.000 krooniga miinuses. “Me ei saa tankida kütust rahata ja personal ei saa töötada rahata ning suureneb risk, et me ei suuda tagada erakorralise abi kättesaadavust,” ütles Mand Eesti Päevalehele.

Jõulude ja aastavahetuste eel võib kiirabibrigaadi vähendamine tuua eriti ränki tagajärgi, sest sel ajal suureneb alati nii väljakutsete kui haigestumiste arv, kirjutab ajaleht. Kuid nüüd võib rahapuuduse tõttu tekkida raskusi abi andmisel.

Pärnu haigla peaarst Urmas Sule ütles Eesti Päevalehele, et kaetud on küll kindlustatud inimeste ravikulud, kuid metanooliohvrite ravimisel tekkinud hinnakirjavälised kulud on siiani tasumata.

Pärnu haiglal tekkis salaviina joonud inimeste ravimisel ülekulu 1,5 miljonit krooni.

Pärnu prefekt Peeter Moora ütles, et politsei taotles seoses metanoolikatastroofi ajal suurenenud töökoormusega juurde 780.000 krooni, millest Pärnu politsei tahab 741.000 krooni.

Pärnu päästeteenistuse direktor Jaanus Teearu ütles Eesti Päevalehele, et päästeteenistus taotles valitsuse reservfondist 10.000 krooni, mis kulus surnute veoks Tartusse ja Tallinna, kuid raha on laekumata.

Tallinna Pelgulinna haigla ravijuht Andres Kork ütles, et nende haigla taotletud raha laekus õigeaegselt.