Kolmapäeval sai peaminister Simon Wiesenthali Keskuse Iisraeli büroo direktorilt Efraim Zuroffilt kirja, milles too teatas, et USA justiitsministeeriumi erijuurdlusbüroo (Office of Special Investigations ehk OSI) käsutuses on “väga tähtsad” ning “ülimalt kaalukad” materjalid aastatel 1941-1942 Eesti poliitilises politseis töötanud Männili väidetavate roimade tõestamiseks.

“Mul on küll ettekujutus, millega võib tegemist olla, kuid ma pole seda ise näinud,” kommenteeris Zuroff Postimehele USAs natsikurjategijate jälitamisega tegeleva OSI käsutuses olevat väidetavat tõestusmaterjali.

Vastuseks kirjale teatas Laar, et “kui on olemas mingi teine, Harry Männili väidetust erinev tõde, siis tuleb see päevavalgele tuua”.

Nõude Männilit puudutava informatsiooni väljastamiseks peab vormistama kaitsepolitseiamet, kes polnud reedeks SWK poolt läkitatud kirja veel kätte saanud.

Pärast Eesti arhiivimaterjalide läbivaatamist saatis kapo peadirektor Jüri Pihl 1995. aastal toonasele siseministrile Edgar Savisaarele kirja, milles puhastas Männili süüdistustest.

Samale järeldusele jõudsid ka 1990. aastal Männili tausta uurinud ENSV KGB uurijad, kes tegutsesid NSVL peaprokuratuuri vahendatud SWK palvel.

“Asjaolu, et süüdistusmaterjal ise ei asu Eestis, ei tähenda, nagu poleks Männili vastu tõendeid,” märkis Zuroff. “Ma tean kindlalt, et tema kohta on süüdistusmaterjalid olemas Rootsis ja USAs.”