"Uue kaitseväe juhataja kandidaadi esitamiseks moodustatud komisjon on oma töö lõpetanud ning kaitseministrile oma ettepaneku esitanud," ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja BNS-ile. "Kaitseminister kohtub komisjoni esitatud kandidaadiga ning teeb seejärel oma otsuse."

Pressiesindaja sõnul arutab kaitseminister kaitseväe juhataja kandidaati esmalt riigikogu riigikaitsekomisjoniga ning riigikaitse nõukogus.

"Kaitseminister ei pea võimalikuks enne neid kooskõlastusprotseduure uue võimaliku kaitseväe juhatajaga seonduvat kommenteerida," ütles pressiesindaja.

Laar moodustas tänavu septembri esimesel poolel nõuandva komisjoni, mis peab esitama soovituse uue kaitseväe juhataja kandidaadi leidmiseks, komisjon pidi oma ettepaneku esitama 26. septembriks.

„Kaitseväelased, kelle seast komisjon uue kaitseväe juhataja kandidaadi peab leidma, on kõik tegevteenistuses olevad kõrgemad ohvitserid, kaitseväe peastaabi ülem ja väeliikide ülemad ning Eesti sõjaline esindaja NATO juures,“ on Laar varem öelnud.

Komisjoni koosseisu kuulub kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran, praegune kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneots, teabeameti peadirektor Rainer Saks, kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsleri kohusetäitja Jonatan Vseviov ning kaitseministeeriumi nõunik reservkindralleitnant Johannes Kert.

Kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneotsa viieaastane ametiaeg lõpeb selle aasta detsembris, vastavalt rahuaja riigikaitse seadusele nimetab kaitseväe juhataja ametisse valitsus kaitseministri ettepanekul.

Meedias on üheks võimalikuks kandidaadiks järgmise kaitseväe juhataja ametikohale nimetatud praegust kaitseväe peastaabi ülemat brigaadikindral Riho Terrast.