“Need on IRLi põhimõtted ja väärtused, millest kinni hoitakse,” sõnas Laar, kes volikogu otsusega kinnitati ka erakonna esinumbriks.

IRLi esimees Mart Laar sõnastas täna erakonna valimiskonverentsil kolm peamist poliitilist sõnumit eelseisvateks Riigikogu valimisteks: tasuta kõrgharidus, kodukulude vähendamine ja emapension.

“Tasuta kõrgharidus on suunatud inimkvaliteedi parandamisele, igaüks peab saam võimetele vastava hariduse, sõltumata tema või tema vanemate rahakotist. IRL on hariduserakond ja me läheme tasuta kõrghariduse ideega valimistele,” lausus Laar.

Samuti toetab IRL emapensioni sisseseadmist, mida makstakse riikliku toetusena vähemalt kolme pensionistaaži täisaastaga võrdse pensionilisana vanaduspensioni ikka jõudnud emadele. Nõnda peaks kahe lapse ema saama praegust keskmist vanadus pensioni arvestades pensionile minnes ühe kuu pensioni lisaks ehk kolmeteistkümnenda pensioni.

IRL seisab Laari sõnul eelseisvatel riigikogu valimistel ka selle eest, et Eesti peredel säiliks oma kodu, et ajutistesse makseraskustesse sattunud inimesed ei kaotaks oma kodu, et vee- ja küttehinnad oleksid madalamad, et soodustused koduomanikele säiliksid.

“IRL kaitseb koduomanike huve, sest omand on üks Eesti tugevuse nurgakive. Koduomanikud ei pea maksma ebaõiglaselt kõrget kommunaaltasu, hinnakujundus peab olema põhjendatud ja kontrollitav,” lausus Laar.

IRL ei lähe Laari sõnul valitsusse, mis kehtestab progresseeruva tulumaksu, kaotab kohustusliku ajateenistuse või kehtestab tasulise kõrghariduse.

“IRL annab kindluse, et neid asju ei tehta,” ütles Laar

Volikogul öeldi välja ka IRLi piirkondlikud esinumbrid:

Võru-, Valga ja Põlvamaal Jaak Aaviksoo
Tartu linnas Tõnis Lukas
Ida-Virumaal Erkki Nool
Lääne-Virumaal Marko Pomerants
Jõgeva- ja Tartumaal Ene Ergmaa
Järva- ja Viljandimaal Helir-Valdor Seeder
Harju- ja Raplamaal Mart Laar
Tallinna kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital Juhan Parts
Nõmmel ja Mustamäel Urmas Reinsalu
Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kristiines Ken-Marti Vaher
Pärnumaal Toomas Tõniste
Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal Tõnis Palts

Kokku on IRLi nimekirjas 123 inimest, nimekirja lõpetab endine ERSo direktor, kes kandideerib Tartus Laine Jänese vastu. Naisi on IRLi valimismekirjas 19 ja silma torkab kultuurinimeste rohkus. Nii on nimekirjas kohal nr 34 Elle Kull, nr 50 Neeme Kuningas, 51 Ando Kiviberg, 74 Merle Jääger, 99 Indrek Kalda, 118 Tõnis Rätsep, 123 Andres Siitan.