Riigikogu juhatus registreeris esmaspäeval vahepeal sotsiaalliberaalide saadikurühma kuulunud Olev Laanjärve uuesti Eesti Keskerakonna fraktsiooni liikmeks, teatas Delfile riigikogu pressitalitus.

Sotsiaalliberaalide saadikurühma liige Sven Mikser lausus Delfile, et viibib hetkel välismaal ja pole saanud Laanjärvega isiklikult põhjustest vestelda. Uudisega on ta kursis.

„Ma ei oska öelda, miks ta seda tegi, lausus Mikser. „Meil on vaba maa, ühed tahavad olla opositsioonis, teises võimul, kolmandad lihtsalt riigikogus.”

“Tahan tööd teha,” ütles Laanjärv Keskerakonna pressiesindaja vahendusel. “Riigikogus ei ole võimalik ilma fraktsioonita sisukalt töötada ning niisama pole mõtet akna all istuda.”

Laanjärve sõnul on ta alati pooldanud Keskerakonna programmilisi seisukohti. “Nägelusi võib igas demokraatlikus erakonnas ette tulla, kuid kindlasti ei ole see põhjuseks muuta maailmavaadet,” lisas ta.

Laanjärv lahkus mullu aprilli lõpus Keskerakonnast ja kuulus seni parlamendis sotsiaalliberaalide saadikurühma.

Laanjärv oli Keskerakonna liige alates 1995. aastast ning teda peetakse erakonna liidri Edgar Savisaare üheks lähedasemaks võitluskaaslaseks.

Koos Laanjärvega on Keskerakonna fraktsioonis nüüd taas 20 liiget.

Laanjärv kuulub riigikogu õiguskomisjoni.