„Sisekaitseakadeemia õppehoone viimine Tallinnast Narva on leidnud laialdast vastuseisu. Jääb arusaamatuks, miks seisab justiitsminister Urmas Reinsalu selle eest põikpäiselt,“ ütles endine siseminister Kalle Laanet.

„Kolimise plaani vastu on ka siseturvalisuse valdkond ise. Palume Reinsalul lõpetada asendustegevus ja siseturvalisuse töötajate segadusse ajamine,“ lausus Laanet.

Riigikogu põhiseaduskomisjoni liige märkis, et juba 2006. aastal tehti erinevad analüüsid, mis viitavad samadele tulemustele, kuhu nüüd on jõutud. „Sisekaitseakadeemia kolimine Narva ei ole põhjendatud ega mõistlik. Sellest tulenevalt tuleks lõpetada riigi ressursside väärkasutus,“ sõnas Laanet.

Viis endist Eesti siseministrit on leidnud avalikus pöördumises, et sisekaitseakadeemia õppehoone viimine Tallinnast Narva pole põhjendatud.

Reformierakond toetab senise kava jätkumist, mille järgi siseministeerium keskendub Tallinnas Kase tänaval asuva akadeemia ja Pärnumaal Paikusel asuva politsei- ja piirivalvekolledži hoonete renoveerimisele.

Siseakadeemia kolimise vastu on ka riigikontrolör Alar Karis, kes täna riigikogus arupärimisele vastates akadeemia kolimist mõttetuks, ülikalliks ja ohtlikuks nimetas.