Miks on Edgar Savisaar võtnud praeguse Ukraina kriisi ajal on ühemõtteliselt Venemaad toetava positsiooni?

Pole eriline uudis, et ta on suhelnud Venemaaga juba mitmeid aastaid, alates Venemaalt raha küsimise aastatest. Tänaseks on tal mask täielikult langenud, ta on teinud valiku, et üritab ainult vene elektoraadile mängida, et saada oma Lasnamäe hääled kõik kätte. Selleks peab ta loomulikult toetama tänasel päeval Putini sõnumit.

Veel mõne aasta eest süüdistati Keskerakonda selles, et eestlastele räägitakse üht ja venelastele teist. Miks praegu on ka eestikeelsetes kanalites hakatud puhast Putini propagandat edastama?

Lugupeetud esimees ei vaevu enam isegi pingutama ega nägu tegema, et ta võitleb ka eesti valija eest. Tal ongi ühemõtteliselt vaid vene keelt rääkiv valijaskond, kes toetavad tänast Putini režiimi. See on väga lihtne.

Tal on eestlastest ja eestlaste arvamusest juba täiesti ükskõik?

Absoluutselt.

Kas Venemaalt raha küsimise fakt võis anda Venemaale Savisaare suhtes ka mingi mõjutusvõimaluse?

Loomulikult. Kui minnakse midagi küsima, kas teenet mingi tegevuse või raha näol, siis on selge, et sa seod ennast ära, kas otseselt või kaudsemalt, seal pole mingit variantigi.

Ehk sai ta siis oma raha kätte või mitte, aga praegu võib olla saabunud see koht, kus Savisaar peab Venemaale teeneid tagasi tegema?

Eks ühel päeval saabub ju ikka tasumise tund.

Mida arvate teisest selgitusest, mille kohaselt vihkab Savisaar Eesti riiki nii väga, et on valmis ka eestikeelseid kanaleid Vene propagandaga täitma?

Temal on Eesti riigist suhteliselt ükskõik, temale on oluline isiklik võim ja heaolu. Läbi selle suudab ta kindlustada oma isiklikku võimu ja heaolu.

Kas Savisaar jätkab samal liinil?

Ta pöördub oma tegevuses veelgi enam ida suunda, et hoida oma valijaskonda. Päeva lõpuks on Keskerakonnal järgmises riigikogus Toompeal 10-18 kohta, kellest enamus on vene keele kõnelejad.

Kas Keskerakonda jäänud eestikeelsed poliitikud võivad sealt lahkuda, nii et toimub veel üks lõhenemine?

See sõltub suuresti sellest, kui kõvasti ja avalikult Edgar Putinit toetavast poliitikast räägib.