Endine politseijuht ja siseminister Kalle Laanet tõdes Vikerraadio saates "Uudis+", et ühest hinnangut Vaheri kriitikale PPA tööjõupuuduse kohta on keeruline anda, sest tegemist on mitmetahulise küsimusega, vahendab ERR.

Laaneti sõnul määrasid juba 2005. aastal siseministeerium ja justiitsministeeriumi riiklikul tasandil prioriteedid, millega politsei eelkõige tegeleb, ning see, et politseil puudub kohati ressurss kõikide kriminaalmenetlustega tegeleda, ei tähenda, et kõiki avaldusi ei registreerita ja kriminaalmenetlusi ei algatata.

Laanet ütles ka, et on nõus Vaheri väljaütlemisega selle kohta, et palgad peaksid olema suuremad ning eriti tähtsate asjade uurijad peaksid saama suuremat palka kui 1500 eurot. "Palgatase on Eestis pärast euroga liitumist väga kiiresti muutunud, erasektori palgad on ka muutunud ja need, kes menetlevad väga keerulisi asju politseis ja prokuratuuris peaksid saama suuremat tasu," selgitas endine politseijuht.

"Selge on see, et siseturvalisust tagav organisatsioon peab olema hästi motiveeritud, hästi haritud ja hästi efektiivne - täna on sinna veel mitmed pikad sammud, et see organisatsioon oleks selline, kuid ma väga loodan, et iga päev teevad selle nimel tööd nii politseijuhid kui ka poliitikud," lisas Laanet.