Eestiga piirnevas Lääne sõjaväeringkonnas korraldatakse 13.–19. augustil peamiselt Pihkva ja Leningradi oblastite polügoonidel staabiõppus "Koostegevus 2016", milles osalevad Vene Föderatsiooni Lääne sõjaväeringkonna (SVR) ja õhudessantvägede üksused, samuti Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni (KJLO) valmiduskontingenti kuuluvad üksused Valgevenest, Kasahstanist, Armeeniast, Tadžikistanist ja Kirgiisiast.

"Õppus toimub kahes etapis ja näib, et selle peamisteks eesmärkideks on KJLO riikide üksuste koostöö harjutamine ning poliitiliselt poolelt Ukraina hirmutamine ja demonstreerimine NATO-le, et ka Venemaal on sõjalised liitlased," räägib Ants Laaneots.

"Putin, kui Vene Föderatsiooni relvajõudude kõrgem ülemjuhataja harjutab endiselt oma suurte maa-, õhudessant-, õhu- ja mereväe väekoondiste juhtimist ning koostööd KJLO liitlaste üksustega pikamaarännakutel ning operatiiv- ja taktikalise tasandi operatsioonidel ning ähvardab Ukrainat kallaletungiga. Õppused on ka jõudemonstratsioon läänele."

Loe refereeritud artiklit Õhtulehest.