„Otsustasime Juhan Aare kandidatuuri üles seada sel põhjusel, et pole mõistlik enne riigikogu valimisi vahetust teha ehk nagu öeldakse poolel teel hobuseid ei vahetata. Juhan Aare on kindlasti väärt kandidaat ja ta suudaks erakonda edasi viia, kui tal vaid lastaks seda teha“ kommenteeris uus Läänemaa maakonnaühenduse juht Endel Susi.

„Peasekretär Lauri Vitsut on mitme kuu jooksul pidevalt rünnanud erakonna esimeest ja süüdistanud teda kõiksugu pattudes. Samas on Rahvaliidu maakonnühendused pöördunud korduvalt juhatuse ja volikogu poole üleskutsega vabastada Vitsut ametist tema täitmata töökohustuste, korduvate nädalapikkuste tööluuside ja erakonna esimehele suunatud laimukampaania tõttu. Lisaks tuleb märkida seda, et Vitsut saab väga kõrget erakonna palka ja Aare töötab erakonna heaks ühiskondlikus korras ehk tasuta," jätkas Susi.

„Läänemaa maakonnaühenduses oli alles mõni aeg tagasi arutusel, et üldse erakondlik tegevus lõpetada, täna on siiski otsustatud jätkata, sest keegi peab ka tulevikus kaitsma maarahva huve, seetõttu on Rahvaliitu ka edaspidi vaja. Juhtivate parteide populistlikes ettevõtmistes ei ole tunda kindlust, et neile oleks tähtis maarahva hea käekäik,“ lisas maakonnaühenduse juht.

„Jääb arusaamatuks seniste aseesimeeste osavõtmatus ja otsustusvõimetus maakonnaühenduste pöördumiste osas, sest Vituti poolt tehtud kahju võib erakonnale saatuslikuks saada. Praegu siiski loodetakse, et juhatus teeb kindlameelse otsuse erakonna kodurahu tagamiseks ning vabastab Vituti enne kongressi ametist, seda enam et vääriline mantlipärija on olemas“ märkis Susi.

Rahvaliidu Läänemaa maakonnaühenduse konverentsil valiti maakonnaühenduse uueks juhiks Endel Susi ja aseesimeesteks Einar Pärnpuu, Linda Roopere ja Indrek Jõgisoo.