Vajadusele lühinumbrist loobuda oli haigla sõnul juhtinud tähelepanu nii tarbijakaitseamet kui ka vastuvõtule registreeruvad patsiendid, viidates asjaolule, et lühinumbrile helistamisega kaasnevad helistajale täiendavad kulutused.

"Soovides pakkuda oma patsientidele soodsamat lahendust, jätkame nüüdsest ainult pika numbriga," selgitas Lääne-Tallinna Keskhaigla klienditeeninduse juht Pille Tuvik muudatuse põhjust. "Uue telefoninumbriga kiiremaks harjumiseks võtsime pika numbrina kasutusele variandi, mis sisaldab meie patsientidele juba tuttavat kombinatsiooni 1314,“ lisas ta.

Pikk number 626 1314 on helistajale paketipõhise hinnaga, jäädes hinnavahemikku 1–6 eurosenti minuti eest. Erinevalt lühinumbrile helistamisest ei lisandu pikale numbrile helistades tasu ooteaja eest.

Tänasest kasutusel olev pikk number 626 1314 kehtib ka välismaalt helistades, kuid sel juhul tuleb ette valida suunakood +372.

Ekslikult lühinumbrile helistajaid abistab käesoleva aasta lõpuni automaatvastaja, mis palub Lääne-Tallinna Keskhaiglas vastuvõtule registreerimiseks kasutada uut telefoninumbrit 626 1314.