"Kui Euroopa Parlamendi liikme Kristiina Ojulandi esindaja tellis Lääne Elult reklaami, milles kutsus inimesi liituma oma uue parteiga, ei jäänud tellimiskirjast vähimatki kahtlust, et arve tasub Euroopa Parlament," kirjutas Karnau.

"Reklaami tellimiskirjas oli eraldi real hoiatus, et Euroopa Parlamendi raamatupidamine on aeglane ja rahalaekumine võtab aega," lisas Karnau.

"Reklaam ise oli kujundatud nutikalt, sellel ilutses ALDE (Euroopa Liberaalide ja Demokraatide Liidu) logo. Prantsuse keelt rääkival Euroopa Parlamendi ametnikul ei teki ilmselt kahtlusi, et tegemist on parlamendi asja ajamisega. Kui seda reklaami aga lugeda, siis ei jää kahtlust, et Ojuland ajab seal oma isiklikku asja — reklaamib erakonda, mille tahab lähikuudel ametlikult registreerida," kirjutas Karnau.

"Nüüd, mil ajakirjandus on tõstatanud teema, on Ojulandil või tema juhitaval Rahva Ühtsuse Erakonnal kahtlemata õigus ise tasuda reklaamide eest. See ei muuda aga tõsiasja, et esialgu palus Ojuland saata Lääne Elul arve Euroopa Parlamendi raamatupidamisele. Sinna see ka läheb, sest reklaamipinna müüjana saadab Lääne Elu arve tellija märgitud aadressile," nentis Karnau.

Täna kella 18 paiku Kristiina Ojulandi büroo nimel saabunud teate kohaselt on aga Lääne Elus ilmunud ning eelnevalt siinkohal tsiteeritud juhtkiri lugejaid eksitava infoga.

"Euroopa Parlamendi saadik Kristiina Ojuland tasub arvete eest, mis puudutavad vabariigi aastapäeva tervituse reklaami tellimist, ise. Tema büroo palub ja on ka varasemalt palunud kõik arved saata Euroopa Parlamenti, kus asub saadiku kontor ja kust ta füüsiliselt töötab," seisis teates.

"Euroopa Parlamenti, täpsemalt ALDE fraktsiooni raamatupidamisse laekuvad arved selekteerib saadik ise võttes arvesse, millised ta tasub oma isiklikust eelarvest ning millised fraktisooni poolt saadikule poliitiliseks tegevuseks spetsiaalselt eraldatud eelarvest," kirjutati Ojulandi büroost.