Nimelt saabusid orkestrandid valimiste eel imekiiresti Eestisse Tallinna linnapea Edgar Savisaare kutsel, kes ka ise eile korraks lavale astus, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kontserdi korraldamise võimalusest sai linna kultuuriväärtuste amet teada möödunud esmaspäeval ja juba eile õhtul ehk vaid napilt neli tööpäeva hiljem toimuski kontsert.

Kuigi kontserdi ajastuse lähedus valimistele tekitab küsimusi, kinnitas Peterburi Maria teatri pressiesindaja Oksana Tokranova, et kokkulangemine on juhuslik. Ta ei teinud aga saladust, kellelt tuli kontserdi idee: „Initsiaator ja kutsuja oli Tallinna linnapea.”

Muusikud mängisid Tallinna linnavalitsusele tasuta, kuid Vene pool soovis saada kontserdikülastajate nimekirja. Pileteid üritusele ei müüdudki — kõik Nokia kontserdisaali 1800 kohta jagas välja linnavalitsus.

„Piletid jagati kultuuri- ja haridusasutustele (näiteks Tallinna koolid said 200 tasuta piletit, tasuta pileteid said ka Tallinna Filharmoonia, Eesti Kontsert, Georg Otsa muusikakool jne) koostööpartneritele ja teistele ning osa läks ka Nokia kontserdimaja kassas vabajagamisele,” kinnitas abilinnapea Yana Toom ja lisas, et tasuta piletitele polnud vaja suurt reklaami teha.

Peterburi muusikute kontsert läks Toomi sõnul linnale maksma vaid umbes 5000 eurot. Kas Maria teatri muusikud mängisid honorarita ja sõitsid Eestisse oma kulu ja kirjadega, seda keegi öelda ei söandanud.