Esimese uudse toiduna pakutakse mehhikopärast burritot, mille retsepti autoriks on Santa Maria menüüspetsialist ja kokk Angelica Udeküll, teatas ettevõte.

Tänaseks on saavutatud kokkulepe koolitoidu pilootprojekti käivitamiseks 14. oktoobril, mil korraldatakse Tortilla päev kolmes Tallinna koolis ja 22. oktoobril Tartu, Võru ja Saku koolides.

Projekti esimeseks proovikiviks valiti mehhiko köögist tuntud burrito hakklihaga, mis on maitsev ning lihtsalt valmistatav nii kooliköögis kui kodus. „Retsepti väljatöötamisel lähtusime põhimõttest, et see peab olema tervislik, pakkuma rohkelt juur- ja puuvilju, samas olema aga lihtne ja isuäratav“, ütles Santa Maria tegevjuht Rainer Tammet. Toidu valmistamiseks vajalikud mehhikopärased maitseained, kastme ja tortillad annab Santa Maria pilootprojekti raames tasuta. Toidu valmistamise hinnakalkulatsioon ei ületa koolitoidu tavahinda.

Pilootprojektis osaleb kokku kuus kooli Tallinnast, Tartust, Sakust ja Võrust – Tallinna Tööstushariduskool, Rocca al Mare kool, Arte gümnaasium, Miina Härma gümnaasium, Kreutzwaldi gümnaasium ning Saku gümnaasium. Kokku osaleb projektis ligi 3700 sööjat.