Kokkutuleku avab EASi seminar "Eesti — koht, kus asjad sünnivad esimesena", vahendab Vabariigi Presidendi Kantselei. Seminaril kõnelevad Eesti nutikatest lahendustest Daniel Vaarik, Taavi Kotka, Ain Aaviksoo ja Marten Kaevats.

Õhtul leiab aset juba traditsiooniks saanud ERSO kontsert "Suur suvine kohtumine. Sõbrad", mida juhatab maestro Neeme Järvi. Kontserdi patrooniks on president Toomas Hendrik Ilves ning sel aastal on kontsert pühendatud Arvo Pärdi 80. juubelile.

Kokkutuleku keskseks sündmuseks on homme, 10. juulil Riigikogu valges saalis toimuv sümpoosion "Quo vadis, Estonia?", mille põhiteemaks on digitaalne identiteet. Esinejateks on president Toomas Hendrik Ilves ning Andreessen Horowitzi partner ja Teleporti kaasasutaja Balaji Srinivasan. Sümpoosioni modereerib Teleport asutaja Sten Tamkivi. Delfi teeb sümpoosionist ka otseülekande.

Samal päeval kohtuvad Eesti sõbrad peaminister Taavi Rõivasega ning osalevad kontsert-vastuvõtul Oandu vesiveskis Lahemaal.

Sel aastal osaleb üritusel külalisi USA-st, Brasiiliast, Jaapanist, Hiinast, Austraaliast, Venemaalt ning paljudest Euroopa riikidest. Sealhulgas näiteks USA riigidepartemangu küberteemade koordinaator Christopher M. Painter, Briti parlamendi liige Gordon Marsden, Milaano linnapea Letizia Moratti ning Mitsubishi korporatsiooni juhtkond.

Eesti sõprade rahvusvahelise kokkutuleku idee sündis 2010. aastal. Kokkutulekuga tänatakse ettevõtjaid, poliitikuid ja kultuuritegelasi, kelle tegevus on aidanud Eestil areneda dünaamilise majanduse ning ärksa kultuurikeskkonnaga euroopalikuks riigiks, ning kellel võib olla võtmeroll välisinvesteeringute Eestisse toomisel.