Narvaleht.eu kirjutas, et nädal tagasi Narvas kukkunud ja käeluu murdnud tüdruk sai esmaabi Narva haiglas. Talle tehti seal operatsioon ja ta sai kolmandal päeval haiglast koju.

Ootamatult lapse seisund aga halvenes, käsi paistetas üles ja vanemad pöördusid lapsega tagasi haiglasse. Vaatamata sealsete arstide pingutusele tüdruku seisund ei paranenud ja ta viidi pühapäeval Tallinna lastehaiglasse.

Pealinna arstid hindasid tüdruku seisundit ja panid diagnoosiks infektsioon, mille tagajärjeks on tüdruku surm või käe amputeerimine.

Ajaleht kirjutas, et lähedaste üleelamisi on raske sõnadesse panna, lapse elu päästmiseks otsustati käsi amputeerida ning esmaspäeval tegidki arstid oma töö, amputeerides lapse käe küünarliigesest.

"Kõige raskem on lapsele öelda, et tal ei ole enam paremat kätt," vahendas Narvaleht lapse lähedaste sõnu. "Sel sügisel läheb tüdruk esimesse klassi ja ta väga ootas kooliminekut. Nüüd on kõik segi pööratud."

Laps on haigusest taastumas, kuid psühholoogilised üleelamised on veel ees, et kohaneda uuesti selles maailmas. Tallinna meedikud on kindlad, et psühholoogid suudavad pakkuda tüdrukule ja tema perele vajalikku tuge.

Narva haigla arstide tegevuse kohta on alustatud sisejuurdlust. Tallinna ja Narva arstid peavad juhtunuga seoses sidet.