Dramaatiline konflikt joonistub välja Facebookis, kuhu Maksimi õde Olga 15. märtsil pika postituse kirjutas. „Mu ema rääkis just Irinaga, kes viibib praegu oma ema nõudmisel psühhiaatriahaiglas. Irina palub väga abi. Ljuba ei võtnud teda endaga koju, kuigi Irina väga palus… Irina kardab väga, et ema nõudmisel kuulutatakse ta teovõimetuks ja siis on tema elu nii-öelda läbi. Kui mu ema küsis, miks ta meile kohe ei helistanud, ütles Irina, et Ljuba võttis talt telefoni ära. Samuti ütles Ira, et tahab teenida veidi raha ja panna tüdrukutele ja Maksile hauakivid. Siis küsis mu ema: kas ta teab rahast, mille inimesed olid annetanud. Ira sõnas, et teadis, et mingi raha inimestelt saadi, kuid kui ta kuulis, et see summa on 90 000 eurot, sai ta šoki. Tema ema ei kavatsenudki seda talle sellest teatada,“ kirjeldas Olga aset leidnud telefonivestlust ja lisas, et Irinal on enda sõnutsi tervis korras ning ta palub abi „hullumajast“ välja saamiseks, kuna ei saa oma emast jagu. Meditsiiniasutuse ja arstide rolli patsiendi haiglas pidamise vajaduse üle otsustamisel Irinaga vestelnud Maksimi õde kommenteerida ei võtnud.

Selgitust ei jäänud võlgu ka Maksimi ja Olga ema Valentina. „Kui see juhtus, leinasime kolme last. Ljuba andis oma kontonumbri ja raha hakkas talle laekuma. Saime minu juures kodus kokku ja otsustasime, et matame lapsed väärikalt, aga ülejäänud raha annetame heategevuseks.“ Valentina sõnutsi ütles Ljubov, et tal on kontol 86 000 eurot ja lisa alles laekus. „Need on tema sõnad,“ kinnitas Valentina, kes koos vanaisa Mišaga ajas korda matuseasjad. Neli kohta Liiva kalmistul läksid maksma 750 eurot, riided lastele 550 eurot, vaimulikule maksti 150 eurot.

Ljubov aga ei maksnud Valentina sõnutsi sentigi ja ei võtnud pärast matuseid enam telefoni vastu. „Ja kui võttis, siis mitte puhta hingega. Kohe, kui jutt läks rahale, ütles, et peab juristiga nõu. Ütlesin talle, et maksame annetatud rahast kinni hauakivid ja hauapiirde. Ta ütles: „Ma mõtlen selle peale.“ See oli öeldud sellisel viisil, nagu ma oleks temalt altkäemaksu nõudnud.“ Valentina otsustas, et selle inimesega ei taha ta enam kunagi oma elus kohtuda ja haua tähistamiseks leiab vahendid ise.
Irina aga on nii Valentina kui ka Olga sõnul normaalne inimene, keda Maksim väga armastas ja kellega nende perel olid head suhted.

Delfi võttis ühendust ka Ljubovi ema Irinaga, kuid too keeldus kommentaarist öeldes, et lähedaste surmast pole veel 40 päevagi möödas.

Pühapäeva, 17. aprilli hommikul puhkes Lasnamäel Linnamäe teel üheksakorruselise korterelamu üheksanda korruse rõdul tulekahju, kust tuli levis edasi kööki. Isa, ema ja kaks last jäid korterisse lõksu. Päästjad leidsid korteri välisukse juurest kaks teadvuseta last, kes olid jäänud välisukse juurde lõksu, kuna korteriuks oli lukus ja seestpoolt avatav võtmega, mis polnud ukse läheduses. 7-aastase lapse ja 31-aastase mehe elu päästa ei õnnestunud ja järgmisel päeval suri haiglas ka 11-aastane Alina. 32-aastane Irina lamas mõnda aega haiglas koomas.