"On aeg ajada end kodust välja ja näidata meie rahvast võõrandunud ja inimese arvamust põlastavatele valitsejatele, mis me nende ülbusest ja ideedevaesusest arvame!" seisab meeleavalduse Facebooki lehel.

Protestiaktsiooni üks korraldajatest, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Silver Jõgger ütles Delfile, et meeleavalduseks valmistumine läheb hästi ning mingisuguseid pöördeid pole veel esinenud.

Üritusele plaanitavad lava ja kontsertkõlarid on paljutõotavad. "Ma võin nii palju öelda, et eks me ühte-teist seal korraldame. See tuleb sümboolne. Sõnavõtud on kindlasti plaanis," sõnas Jõgger.

Ta lisas, et poleks väga üllatav, kui mõned poliitikas tuntud nimed-näod otsustavad piketil sõna võtta. Kes täpsemalt, seda Jõgger ei öelnud. "Korraldame seal vaba mikrofoni, et inimesed saaksid oma muresid ja ettepanekuid seal esitada."

Facebookis on aktsiooniga liitunud üle 64 000 inimese, konkreetselt Tallinnas Toompeal toimuvale meeleavaldusele on pea 5000 inimest plaaninud tulla. "Paar päeva tagasi olin natuke tagasihoidlikum oma ennustusega ning arvasin, et 500 inimest võiks ikka tulla. Arvestades seda, kui palju huvi on üles näidatud, siis ma ei oleks üllatunud, kui tegelikult need tuhanded kohale tulevadki," ütles Jõgger.

Korraldajal on ka soovitus kõigile, kes plaanivad kohale tulla, kuid ei tea, mida kaasa võtta. "Igasugune toetust avaldav materjal on teretulnud, aga ma võin öelda, et mida ei ole vaja on igasugune labane ja täiesti sobimatu materjal. Pole ju vaja näha seda, et keegi tuleks Lossi platsile kohale mingi sildiga, kus on jämedalt ebatsensuursed väljendid peal. See on lihtsalt kohatu," ütles Jõgger ja lisas, et kuigi olukord on terav, peavad nad oma sõnumi tsiviliseeritud edasi andma.

Lisaks protestiaktsioonile Tallinnas, toimub 26. aprillil meeleavaldus ka Tartus. Samuti on plaanis meeleavaldused Narvas ja Helsingis Eesti saatkonna juures.

Facebookis on juba üle 64 000 inimese teatanud osalemisest kütuseaktiisi vastasel protestiaktsioonil.

Protestiaktsiooni "Ei" kütuseaktsiisi tõusule eestvedajateks on EKRE liige Silver Jõgger ja 20-aastane EKRE noortekogu Sinine Äratus liige Sander Särel.