Ta viitab, et Manson ja enamik tema järgijaid vahistati vähemalt kuu aega enne Jurvetsoni surma ja juhib tähelepanu, et Mulholland Drive, millelt Jürvetsoni surnukeha leiti, oli 60ndatel ja 70ndatel kurikuulus selle poolest, et kurjategijad kippusid sinna ohvrite laipu jätma, vahendab ABC Eyewitness News.

„Sisetunne ütleb, et see ei ole üks Mansoni mõrvadest,“ ütleb Gibbons, kunagine ajakirjanik ja hilisem Los Angelese ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Linnuvaatleja leidis Reet Jürvetsoni aastakümneteks tuvastamata jäänud surnukeha kurikuulsa sarimõrvari Charles Mansoni ühe kuriteopaiga lähedalt Mulholland Drive’ilt 16. novembril 1969. Teda oli 150 korda ülakehasse ja kaela pussitatud.

Pärast seda, kui Jürvetson 2015. aasta detsembris lähedaste info ja elus oleva õe DNA abil ametlikult tuvastati, kuulas politsei ka nüüdseks 81-aastase Mansoni sellega seoses üle, kuid nagu ametlikult teatati, ei andnud see ülekuulamine midagi uut.

„Meil pole infot, mis selle juhtumi Mansoni omadega seoks, aga me ei välista midagi,“ sõnas uurija Luis Rivera. Tema sõnul oli Jürvetson surnuks pussitatud, nagu ka Mansoni ohvrid ja et tema keha leiti näitlejanna Sharon Tate ja mitme teise ohvri mõrvapaiga lähedalt.

Mõrvarliku sekti juht Charles Manson

Charles Manson (sündinud 12. novembril 1934) on USA kurjategija, kes mõisteti 1971. aastal surma ja surmanuhtluse ajutise keelustamisega Californias 1972. aastal eluks ajaks vangi näitlejatar Sharon Tate'i (Roman Polanski abikaasa, kes oli tapmise ajal lapseootel) mõrva organiseerimise eest.

Ebakindlastes tingimustes ja kuritegevuse keskel üles kasvanud Manson oli 34. eluaastaks pool elu erinevates kinnipidamis- ja ümberkasvastusasustes elanud. Ta õppis vanglas kitarrimängu ja hakkas pärast vabanemist tegelema muusikaga. Saanud muusikast ja laulusõnadest omal kombel innustust, tekkis tal maailmavallutamise plaan ja ta asutas Mansoni Perekonna nimelise religioossete sugemetega rühmituse.

Manson kavandas hulga jõhkraid kuritegusid. Nende põhjused ei ole täpselt teada. Ise on oma süüd kõigis kuritegudes eitanud. Teda on seostatud 35 mõrvaga. Enamik mõrvu pandi toime 1969 ja samal aastal vahistati hulk Mansoni sekti liikmeid. 5 nendest tunnistati 25. jaanuaril 1971 süüdi ja 27. märtsil mõisteti surma. Surmanuhtlus muudeti 1972 eluaegseks vanglakaristuseks, kui Californias surmanuhtlus keelustati.

Perekonna vabadusse jäänud liikmed jätkasid mõrvade sooritamist. 13. novembril 1972 mõisteti 5 neist süüdi abielupaari mõrvamise eest.

Charles Mansoni nimi on Ameerika popkultuuris kurjuse võrdkujuks ja tal on massiline austajaskond.