Korsaari peakokka Dmitri Roozi tababki teisipäeval lisaks kruiisilaevadelt restorani voorivale turistidevoole ka ajakirjanike telefonikõnede laviin. Kõik tahavad teada, milline inimene oli restorani endine töötaja kokk Vjatšeslav Bajuk. Delfi küsimustele aitab peakokk Dmitri Roozil vastata restoranide Korsaar ja Beer House müügi- ja marketingiosakonna juhataja Mait Lepik.

Kui kaua Vjatšeslav töötas restoranis Korsaar?

Umbes 2,2 aastat, lahkus omal soovil käesoleva aasta augustis.

Kas tema käitumine muutus eelmisel sügisel?

Ei. Mingeid muudatusi Vjatšeslavi käitumises kaastöötajad või vahetud ülemused ei täheldanud.

Milline oli tema kokkupuude restorani klientidega?

Vahetuid kokkupuuted klientidega tal ei olnud, kuna ta töötas köögis.

Kas ta rääkis kunagi naistest ja kui, siis kuidas?

Midagi erilist ei meenu, pigem oli tegu kõrvaltvaatajale tavalise ning igati normaalse inimesega.

Oli ta hea kokk, milline oli tema firmaroog?

Tegemist oli professionaalse kokaga, kellel oli lisaks ka kõrgharidus. Restoranis Korsaar töötavad kõrge kvalifikatsiooniga tippkokad, kes valmistavad ühtviisi hästi nii suppi kui gurmeeroogasid — seda siis mistahes toorainest.

Kas ta kunagi rääkis oma eraelust? Kui jah, siis mida?

Tegemist oli pigem tagasihoidliku inimesega, vaiksepoolse perekonnainimesega, kes ei olnud tööl konfliktne ning kes pärast tööd läks oma pere või toimetuste juurde — samas ei osalenud ta ka meie ettevõtte ühisüritustel (suve-talvepäevadel), viidates perele ja kodus kasvavale lapsele.

Mis oli teie esimene mõte, kui kuulsite, et Vjatšeslav on väidetav mõrvar?

Loomulikult olime šokeeritud, nagu kogu Eesti rahvas antud hetkel. Ei oska ju keegi oodata midagi sellist inimeselt, kes sinuga päevast-päeva õlg õla kõrval tööd teeb.

Restoranide Korsaar ja Beer House müügi- ja marketingiosakonna juhataja Mait Lepiku sõnul on situatsioon šokeeriv kogu nende maja töötajaskonnale. “Me tunneme südamest kaasa kõigile, kes antud olukorras on sattunud kannatajate rolli,” lisab Lepik.