Heakorraeeskirja eelnõu kohaselt ei tohi risustada ning reostada territooriumi ja ehitisi, sealhulgas avalikus kohas maha sülitada, urineerida ja roojata, loopida prahti, suitsukonisid, närimiskummit, päevalilleseemneid jms, kirjutab Meie Maa.

Samuti keelab eeskiri illegaalse grafiti ja enda, pesu või muude esemete pesemise Kuressaare avalikes veekogudes, purskkaevudes ja muudes selleks mitte ette nähtud kohtades.

Ka ei tohi telkida ja ööbida avalikus kohas. Sealhulgas haljasaladel ning parkides ja muudes selleks mitte ette nähtud kohtades. Keelatud on kuivatada pesu üldkasutataval maa-alal selleks mitte ette nähtud kohas.

Eelnõu heakskiitmisel ei tohi enam kloppida riiet ja vaipa korterelamu rõdul, aknal ja uksel. Ei või ka asetada või riputada akna välisküljele esemeid ning toiduaineid ja kuivatada pesu rõdu või lodža piirdest kõrgemal. Samuti ei saa hoida kütte-, ehitus-, puiste-, metsa- või muud materjali tänavaäärses õue osas piirdeaiast või hekist kõrgemal või ladustada ja hoida neid väljaspool kinnistu piiri.