Mäetamm rääkis, et inspiratsiooni sai ta ühiskonnast, kuid konkreetseid prototüüpe tema tegelastel pole.

Eesmärk oli, et inimmõõtmetes loomad ja linnud oleks publikusse integreeritud. "Inimesed saavad end pildistada mõne looma kõrval, kes kõige rohkem või vähem meeldib," sõnas Mäetamm.

Kujutatud on tegelasi ahvist kammini ja on ka looduslikke imesid. "Ühel hetkel said ideed otsa ja see paar on sellest kategooriast," ütles Mäetamm rääkides mesilase kõrvale kujutatud pika nokaga rohelisest elukast. "Selline loom, keda ei suuda identifitseerida."

Osad kujutatud tegelased järgivad etiketti ja on pidulikult riides, mõni on aga pildile pandud lühikestes pükstes. "Mis siin salata, ka mina olen näinud eelmiste aastate vastuvõtte ja tean, et seda kutsutakse pingviinide paraadiks. Saab vaadata ja irvitada. Seetõttu on mõni ka tegelane etiketi vastu eksinud," selgitas Mäetamm.

Ajakirjanik viitas, et õunauss on tulnud välja oma proua õunaga ning üks jahimees karuga. "Mind huvitas, et inimeste vahel on enne ja pärast pidu hoopis erinevad näod. Peol on kõik viisaka näoga, aga pärast võib-olla üks sööb teise ära."

Figuure on igasuguseid: peenikesi-pakse, mehi-naisi, aga ka samasoolisi paare. "Ma olen väga samasooliste paaride poolt, kunstnikuna tean ka paljusid, ja ei saanud neid ära unustada."

Mäetamm ütles figuuride valmimise tööprotsessi kirjeldades, et kõigepealt maalis ta kujud A4 paberil valmis, seejärel pildistas graafiline disainer nad üles ja need trükiti ja kleebiti kergele materjaline, foamboard'ile ja lõigati välja. 

"Tahtsime, et jääks maaliline struktuur sisse, seepärast on need peaaegu töötluseta, suureks tehtud ja välja trükitud."

Kätlemise paigas on üles riputatud suur pannoo. "Tele nõudmised on enneolematult keerulised. Siin peaks tegelikult särama president oma prouaga ja ka külaline. Püüdsin teha kiriku keset küla, pannood siin taga üritasin kujutada atmosfäärina. Tegelaste pead lendavad ringi nagu meteoorid, siin ei toimu mingit süšeed, tapeedilik, kuna telekasse jääb vaid osa sellest taustast."

Punase vaiba asemel on värvilistest ruutudest laotud vaip. "Punast vaipa ei ole, kuna see on minu meelest nii igav. Selline tunne oli, et see pole ainuke võimaus teha pidulikku käimiserada. Tahtsin täisvärvidega lahendada, ühtlasi tuleb appi praktiline küsimus - kuna ei tea lõpuni, kuidas rada hakkab kujunema, siis tegime sellise kujunduse, et seda sai nagu lego kokku panna."

Pildistamise seina juures püüti Mäetamme sõnul silmas pidada, et võimalik lai galerii tegelasi jääks pildile, nii saab iga külaline valida sobiva paari, kellega end jäädvustada.

Põnevad elusuuruses figuurid lähevad hiljem Kumus oksjonile, kus saab end nende taustal enne äramüümist veel pildistada, ning oksjonist saadav tulu läheb laste toetuseks. "Pannoo läheb õmblustöökotta ja sellest õmmeldakse kotid," lisas Mäetamm.