EKA naaberhoone haldaja Andry Krass rääkis Delfile, et kui EKA ei ole nõus oma plaane üldse muutma, siis ei jõuta ilmselt ka kokkuleppele. „Väga ebameeldiv on öelda, et variant on null, aga nii ta kipub olema,” lausus Krass. Mehe sõnul ei ole plaanis ka kohtumisi EKA esindajatega, et asju arutada ja püüda kokkulepet saavutada.

Tartu maantee 7 kinnistu omanik Ester Palm ja tema esindajad soovivad, et EKA ehitaks uue hoone naabrite jaoks ohutult ning muudaks hoone asukohta nii, et korterites säiliks piisav otsene päikesevalgus. Ohutuma tehnika kasutamine tähendaks ülikoolile lisakulusid, kuid oleks hoone ehitamise suunas ilmselt suur samm edasi.

Krassi sõnul näevad EKA ja selle naaberhoone esindajad soovitud ohutust erinevalt. „Kui aga räägime sellest, mida meie ohutuse all silmas peame, siis kui see teema saaks päevakorrast maha, siis tegelikult saab tõsiselt kaaluda ka insolatsiooni küsimusi,” rääkis Krass, et ehk oldaks nõus ka hüvitisega, kui kool oleks valmis kasutama ohutumat tehnikat.

Samas ütles Krass, et kuigi päikesevalguse küsimus on teisejärguline, on see siiski oluline. „Lihtsalt praeguses olukorras pole seda teemat mõtet üles võtta – mis me ikka teoretiseerime. Mulle võib küll inimene meeldida, aga kui ta ei ole mulle nõusolekut andnud, siis ma ei hakka temaga pulmi plaanima,” kõneles Krass, et selgeks tuleks rääkida üks asi korraga.