Harju maakohus on narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise kriminaalmenetluse raames vahistanud kolm inimest. Üks neist 27-aastane Oliver Konsa.

MTÜ Nõmme Jalgpalliklubi Kalju juht Kuno Tehva ütles Delfile, et Oliver Konsa käitumisele jalgpallurina ei ole tal klubijuhina mingeid etteheiteid. "Tõenäoliselt tegi Oliver tänavu oma jalgpallurikarjääri parima hooaja, aidates Nõmme Kalju meistriks," sõnas Tehva.

Delfi andmetel on sama asja raames vahistatud ka kunagi Nõmme Kaljus mänginud ja korduvalt süüdi mõistetud Tauno Laasme (eelmise nimega Veri), kes tegeles muuseas ka DJ-na ning on korduvalt plaate keerutanud ka Tehvale kuuluvas ööklubis. Sellest hoolimata on Tehva väitel tema suhted Laasmega seotud peamiselt vaid jalgpalli kaudu.

"Meil täpne informatsioon Tauno Laasme vahistamise kohta puudub. Laasme kuulus Nõmme Kalju meeskonda umbes seitse aastat tagasi ja tänase Nõmme Kaljuga puudub tal igasugune otsene seotus," kinnitas Tehva. "Taunot tunnen peamiselt jalgpalli kaudu ning viimasel ajal puutusime temaga kokku rannajalgpallis, kus ta osales Sparta meeskonnas."

Tehva ütles prokuratuurist saadud andmetele tuginedes, et ühtki teist klubi mängijat või klubiga seotud inimest sama asja raames kinni peetud, üle kuulatud või süüdistatud ei ole.

Oliver Konsaga on klubi lepingu praegu peatanud, kuid mitte lõpetanud. "Konsaga lõpetatakse leping misiganes asjaolude selgumisel, kus leiab kinnitust tema seotus ükskõik millise seadusevastase teoga."

Pahatahtlikud kommentaatorid tahetakse vastutusele võtta

Tehva, kes on ka ööklubi Privé omanik, kinnitas, et Club Privé ja lahtirullunud sündmuste vahel seoseid pole. Ta lisas, et taandas end klubi igapäevasest juhtimisest juba mitme aasta eest ja pühendus jäägitult jalgpalli arendamisele.

"Meediaväljaannetes ilmunud anonüümsetes kommentaarides on üritatud pahatahtlikult seostada kõiki meie tegemisi antud kahetsusväärse juhtumiga. Kõige räigemate kommentaaride autorite vastutusele võtmiseks oleme tänaseks kasutusele võtnud õiguslikud abinõud."

Äripäev seostas 2008. aastal Kalju juhatuse liiget Tanel Aavikut bordelliäri ajava majaga Tedre tänaval. Tehva sõnul kinnitas Aavik meeste omavahelises vestluses, et artiklis osundatud õiguslikult küsitavad sündmused leidsid aset enne, kui tema äriühing kinnistu omandas. "Lisaks kinnitas Tanel, et võõrandas kõne all oleva äriühingu osaluse juba 2009. aastal."

"Üldisemas plaanis võin märkida, et mõistan nii isiklikult kui ka MTÜ Nõmme Jalgpalliklubi Kalju esindajana hukka igasuguse õigusvastase käitumise, milles iganes see seisneks, kuid lubatav ei ole isikule kontrollimatute kahtlustuste esitamine meedia vahendusel. Tanel Aavik osaleb aktiivselt ise kui ka oma ettevõtete kaudu jalgpalli arendamisel ja toetamisel," ütles Tehva.

Jalgpalliklubi kui avatud ühiskonna peegeldus

"Meie jalgpalliklubi on üks avatud ühiskonna osa," sõnas Tehva, "ning antud juhtum peegeldab selgelt seda, mis meie kõikide umber reaalselt toimub."

Selliste asjade edaspidiseks vältimiseks ja klubi resümee puhastamiseks kavatsetakse Tehva sõnul korraldada klubisisene ümarlaud, kus osaleks nii klubi juhid, treenerid, noortetreenerid, mängijad kui ka lapsevanemate esindajad.

"Narkootikumide tarvitamine on absoluutselt välistatud ning alkoholi tarbimine ei käi kuidagi kokku tippspordiga. Just sellist suhtumist ootame me kõikidelt oma klubiga liitunud sportlastelt."

"Sellest juhtumist on meil kõigil võimalik õppida ning oma järeldusi teha. Kahjuks pean tõdema, et lõpuni kaitstud pole selliste asjade eest ükski organisatsioon," sõnas Tehva.