"Kümnelt noorelt võeti ekspertiisi tarbeks uriiniproovid. Enamik noortest ütles vestluses politseinikele, et on kanepit proovinud. Ekspertiis kinnitas narkootilise aine hiljutist tarvitamist nelja noore puhul," rääkis ta. Nende nelja puhul viiakse läbi väärteomenetlus.

Lisaks lubas Matvejev, et politsei kavatseb vestelda kõiki laste vanemate või eestkostjatega. "Peame tegema omalt poolt kõik, et mõjutada noori narkootikumide tarvitamisest loobuma. Meil on hea meel, et kool on selles osas meiega ühel meelel ning teeb ka omalt poolt kõik, et narkootikumide suhtes kehtiks koolis nulltolerants," ütles ta ja lisas, et antud juhtum on hea näide sellest, kuidas kooli, politsei ja lastevanemate koostöö võimaldab probleemi tuvastada varakult, mil saab veel palju ära teha.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juhtivuurija Margo Kivila on öelnud, et võitlus noorte mõnuainetest eemale hoidmise nimel käib pidevalt, näiteks sel aastal on kontrollkäike tehtud 54 koolis.

„Enamjaolt kutsub politsei kontrollkäigule kool ise, kui juhtkond leiab, et mõnes konkreetses klassis või vanuseastmes võidakse müüa või tarvitada narkootikume,” rääkis Kivila. Inglise kolledži võimalikud meelemürkide pruukijad ei tulnud siiski välja kontrollkäigul, vaid peeti kinni politseile antud info alusel.