„Päevakord on veel täpsustamisel. Täna palun parlamentidevaheliste suhete bürool võtta ühendust dalai-laama sekretäriga ning täpsustada, millal ja missuguses formaadis leiab aset tema kohtumine Läti seadusandjatega,“ ütles BNS-ile Tiibeti toetusrühma asejuht Inguna Rībena.

Kohtumisel ei osale Tiibeti toetusrühma juht Visvaldis Lācis.

„Ta on eakas, ning kuna ta ei kandideeri järgmise koosseisu seimi, siis palus, et mina võtaksin kohtumise korraldamise oma kätesse,“ selgitas Rībena.

Kommenteerides riigikogu spiikri Ene Ergma ootamatut otsust kavandatud mitteametlikul kohtumisel dalai-laamaga mitte osaleda, viitas Rībena, et „meil on vähe isiklikke väärtusi ja kindlust“.

„Kogu minu austuse juures Hiina, selle suure majanduse vastu pole mulle arusaadav erakordselt suur rahulolematus dalai-laama nime iga mainimise pärast ning protest selle vastu, et inimesed maailmas temaga kohtuvad. Seda räägin isiklikult, Inguna Rībenana, tema kaastunde, armastuse ja vaimsuse filosoofia on mulle olnud toeks väga pika aja vältel,“ kinnitas seadusandja.

Tiibeti paguluses elava vaimse liidri dalai-laama Tenzin Gyatso visiit Eestisse kestab teisipäevast neljapäevani. Dalai-laama peab kolmapäeval Tallinnas Vabaduse väljakul avaliku kõne.