Toomas Sildam pole veel otsustanud, mida ta pärast kümmet aastat presidendi kantseleis töötamist edasi teeb. "Kuna minister Margus Tsahkna on rääkinud võimalusest, et me läheme pensionile 70-aastaselt, siis kindlasti töötan ma edasi. Kus täpselt, selle pean ma enda jaoks selgeks mõtlema."

Sildamil on avalike suhete nõuniku ametiajast soojad mälestused. "Kümmet aastat president Ilvese nõunikuna ja töötamist presidendi kantseleis jään meenutama kui aega, kus minu ümber olid suurepärased, pühendunud ja mõnusa huumorimeelega kolleegid ning töö pakkus särinat ja sädemeid. Kogemus, mille Kadriorust sain, vajab settimist, et seda täies ulatuses hinnata. Võib kõlada suuresõnaliselt, aga see oli tõepoolest ülim privileeg – teenida Eestit. Ja ma ei kahetse sellest ühtegi päeva," sõnas Sildam.

Täna viimast päeva tööl olnud Sildam on tänulik ka paljudele kolleegidele välis-, kaitse-, siseministeeriumist, riigikogust ja Stenbocki majast ning veel paljudest riigiasutustest, kellega tal oli igapäevaselt tihe ja asjalik koostöö.

"Kui ajakirjanikuna arvasin, et tunnen Eestit päris hästi, siis presidendi kantselei kümnend lisas sellesse tundmisse sügavust ja rohkelt värvi, mida ilmestasid sajad kohtumised väga erinevate inimestega, kõik valdavalt äärmiselt positiivsed," rääkis Sildam.

Töö presidendi juures avardas Sildami sõnul tema arusaamist maailmast ning sealt lähtuvate väljakutsete ulatuse mõistmist.

"Samas andis töötamine presidendi avalike suhete nõunikuna võimaluse mõtestada ajakirjandust ja seal toimuvaid arenguid teisest vaatepunktist, mitte teiselt poolt rindejoont, aga laiemalt, kui seda enne oskasin. Seegi oli huvitav kogemus," märkis Sildam.

"Sõnaga, 23.10.2006 kuni 10.10.2016 oli minu senise elu põnevaim aeg. Aitäh, härra president," tänas ta.