Kultuurkapitali juhataja ametikohale laekus kokku 24 avaldust. Nõukogu valis nende seast välja viis kandidaati, kes kutsuti vestlusvoorule.

"Nõukogu ei ole langetanud ühtegi lõplikku otsust ja seega ei saa ma ka kuidagi kommenteerida, kes kuulub millisesse valikusse. Kuna tegemist on ikkagi Eesti kultuurimaastiku jaoks väga olulise institutsiooniga ja valik tehakse loodetavasti järgmiseks neljaks aastaks, siis me ei taha kiirustada ja kultuurkapitali nõukogu koguneb täiendavalt selle jaoks, et arutada," ütles kultuurkapitali nõukogu esimees, kultuuriminister Indrek Saar "Aktuaalse kaamera" vahendusel, vahendab ERRi uudisteportaal.

Teada on, et kulka juhi kohale kandideerib Eesti rahvusringhäälingu (ERRi) juhatuse esimees Margus Allikmaa. Kultuurkapitali praegune juht Olavi Laido on kinnitanud, et ta kandideerib teiseks ametiajaks.

Viie kandidaadi seast valitakse täna pärast vestlusi välja uus kultuurkapitali juhataja, kes alustab tööd 1. novembril. Kulka juhi volituste tähtaeg on kuni neli aastat.