Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härmi sõnul on tegemist pretsedenditu juhtumiga, kus nähakse ette korrastatud muistise lõhkumine. "Kohtuotsuse kohaselt peaks Tallinna linn lammutama Trepi tänava väljakaevamistel avatud ajaloolistele müüriosadele konserveerimise ja varingu takistamise eesmärkidel rajatud juurde- ja pealeehitised ning muutma Nõelasilma värava konstruktsiooni selliselt, et välistada selle paiknemine Harju tn 30 kinnistul. Kogu asja mõte seisneb selles, et muuta Harju tänava haljastuga harmooniliselt liituv Trepi tänava ja Nõrelasilma värava eksponeerimisala taas varemeid katvaks mullahunnikuks nagu enne restaureerimistööde algust," selgitas Härm, samas kinnitades et linnavalitsus otsib võimalust muinsusväärtust päästa, ent kerget lahendust silmapiiril ei paista.

Ühe võimaliku käiguna on Härmi väitel kaaluti ka 715 m2 ehitusõiguseta kinnistu linnale omandamist hinnaga 357 500.00 eurot, st 500 eurot ruutmeetri kohta, ent OÜ Uranost pakkumine ei rahuldanud. Nõutava hinnana nimetas Härm vahemikku 2,5-3,5 miljonit eurot, mida ei saa pidada põhjendatuks.

Harju tänav 30 kinnistu, mille omanik on OÜ Uranos, paikneb UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud objektil, Tallinna vanalinna muinsuskaitsealal ja arheoloogiamälestisel. 2006. aasta arheoloogiliste uuringute aruande kohaselt olid tänava lõunapoolses küljes paiknevad Harju tn 30 ehitise müürid säilinud 0,5-1 m kõrgustena. Uuringutulemuste põhjal tellis Tallinna linn muinsuskaitse eritingimused, mis nägid ette ajaloolise Trepi tänava ja Nõelasilma ümarkaarse värava taastamise ja eksponeerimise.

Tallinna linna poolt kaevati välja ja taastati OÜ Uranos kinnistu piiril paikneva Trepi tänava sillutis ning väravani viinud trepp ja nendega piirnevate müüride säilmed. Umbes 2,7 m kõrguse nõlva varisemisohu tõkestamiseks rajati raudbetoonist tugimüür. Müürid konserveeriti ning taastati hävinud Nõelasilma värav. OÜ Uranos nõudis kohtus ehitustöödele eelnenud olukorra taastamist ning tema kinnistule rajatud ehitiste lammutamist.

Harju maakohus ning ringkonnakohus jätsid Uranose nõude rahuldamata, ent riigikohtu tsiviilkolleegium tühistas Tallinna ringkonnakohtu 23. märtsi 2011 otsuse ning asi saadeti tagasi uueks läbivaatamiseks. 9.veebruaril langetaski kohus muinsuskaitsjaid nõutuks tegeva otsuse.

Kuna 3 kaebust esitanud ja 5 aastat kestnud kohtuvaidlust vedanud OÜ Uranos sai oma tahtmise, ripub 1944.aasta 9. märtsil nõukogude pommilennukite rünnakus purustatud Trepi tänava ja Nõelasilma värava kohal taas hävinguoht.