Oreškin alustab asekantslerina tööd ministeeriumis 9. jaanuaril 2014.

Delfi kirjutas pühapäeval, et endise kantsleri Ragnar Siili üheks lahkumise põhjuseks liigne isemõtlemine ning vahel minister Rein Langi ja kantsler Paavo Nõgene seisukohaga mittenõustumine.

Tartu loomemajanduskeskuse juht Oreškin kandideeris sel sügisel kohalike omavalitsuste valmistel Reformierakonna nimekirjas.

"Nüüd oleks siis nii minister, kantsler kui ka asekantsler reformierakonnaga seotud," rääkis Delfi allikas.

Raul Oreškin on kõrghariduse omandanud noorsootöö erialal Tallinna Pedagoogilisest Seminarist ja õppinud Tartu Ülikooli magistriõppes haldusjuhtimist. Alates 2009. aastast töötab ta SA Tartu Loomemajanduskeskuse tegevjuhina. 2012. aastal märgiti Euroopa Parlamendi uuringus Tartu Loomemajanduskeskust kui ühte kaheksast parimast loomemajanduskeskusest Euroopas.

Aastatel 2007-2009 juhtis Oreškin Tartu Linnavalitsuse kultuuriosakonda ja sellele eelnevalt töötas ta samas asutuses noorsooteenistuse juhatajana. Alates 2012. aastast on ta sihtasutus Teater Vanemuine ja Tartu Kunstikool nõukogu liige. Raul Oreškin on ühtlasi Peipsiveere Kunstikeskuse, Noorsootöö kvaliteediühingu Qualitas ja Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse asutajaliige. Aastatel 2002 – 2003 kuulus Oreškin Eesti Kultuurkapitali Valgamaa sihtkapitali nõukokku. Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses töötas Oreškin välja aastaringse kunstisündmuste kalendri, kaasates kunstihariduse programmidesse valdkondlikud tipptegijad. Raul Oreškin on osalenud mitmetes rahvusvahelistes kultuurivaldkonna töögruppides.

Kunstide asekantsleri peamisteks tööülesanneteks on kunstide valdkonna koordineerimine. Samuti arendab asekantsler kureeritavate riigiasutuste, riigi osalusel asutatud sihtasutuste ja peamiste valdkondlike katusorganisatsioonide kaudu kunstide valdkonda. Asekantsler korraldab ka ministeeriumi rahastatavate riiklike programmide läbiviimist ning osaleb strateegiliste dokumentide ja õigusaktide koostamises.

Kultuuriministeeriumi teatel korraldab ja viib kõrgemate riigiametnike konkursse läbi riigikantselei ning teeb oma ettepaneku valitud kandidaadi osas vastavale asutusele. Ka kultuuriministeeriumi asekantsleri konkursi korraldas riigikantselei ja ministeeriumile on saadetud ettepanek.