Spordivaldkonna eesmärk on rikastada kõikide eestimaalaste elu läbi sportliku tegevuse ning saavutuste. Asekantsleri peamised tööülesanded on spordivaldkonna teemade riiklik juhtimine ja sidumine ning spordi peamiste valdkondlike katusorganisatsioonide kaudu sporditöö koordineerimine. Asekantsler korraldab ministeeriumi kaudu rahastatavate riiklike programmide rakendamist ning valdkonnaga seotud strateegiliste dokumentide ja õigusaktide koostamist.

Kandidaadile esitatavate nõuete hulgas on piisav juhtimiskogemus, keeleoskus, väga hea spordielu tundmine ja töökogemus valdkonnas, orienteerumine rahvusvaheliste spordiorganisatsioonide töös ja ja valdkondadevaheliste projektide juhtimise kogemus. Peale motiveeritud avalduse, diplomite ja elulookirjelduse tuleb kandidaadil kirjutada essee teemal "Riigi roll spordivaldkonna edendamisel - lähiaastate peamised väljakutsed ja võimalikud lahendused".

Konkursi täpsete nõudmiste ja tingimustega saab tutvuda Riigikantselei kodulehel.

Eelmine spordi asekantsler Tõnu Seil lahkus vabatahtlikult ametist 1. oktoobril ehk pärast seda, kui audit tuvastas, et Seil läks vastuollu nii seaduse kui ka eetiliste normidega.

Kultuuriministeeriumi plaanipärane audit tuvastas asekantsleri ametikohast tulenevate tööülesannete täitmise eest täiendava regulaarse lepingulise tasu saamise Spordikoolituse ja Teabe Sihtasutuselt. Seega on rikutud korruptsioonivastases seaduses toodud toimingupiiranguid, kuna asekantsler kuulub selle sihtasutuse nõukokku. Kokku oli sõlmitud viis samasisulist lepingulist suhet. Samuti ei olnud lepinguline kõrvaltegevus kooskõlastatud avaliku teenistuse seaduses võimaldatud kõrvaltegevusena,“ lisas kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene.

Tõnu Seil kahetses toimunut ning esitas lahkumisavalduse, mille kultuuriminister Indrek Saar rahuldas. Seil lahkus ka Spordikoolituse ja Teabe Sihtasutuse nõukogust.