Enamus konkursi võidutöid on oma olemuselt interaktiivsed ehk sellised, milles kõik huvilised ja soovijad saavad ise kaasa lüüa. Ideaalis saab juba sel suvel alustada Katlaaias oma päeva õuejoogaga, seejärel vaadata üle oma peenralapp, juua hommikukohvi, mängida lastega ning teha muud põnevat õhtuni välja.

Sammukese tavalisest linna-aiandusest tahavad edasi astuda Kultuurikanad – Katlaaias on plaan avada väike kanala, mille värske toodang võiks jõuda koguni Kohvik Rebu menüüsse. Kõige selle kõrval on lootust nautida ka andekaid teatri ja muusikaprojekte: näiteks kaasaegne teatriprojekt Heliruum pakub võimalust uurida mehhaanika ja inimese integratsiooni ruumis või tuntud lavastaja Sasha Pepeljajev, kelle idee Humpty Dumptyst peaks läbi suve pakkuma põnevust arvutimängude sõpradele.

Aktiivset liikumisrõõmu pakuvad nii ekstreemspordihuvilistele mõeldud ronimissein, tantsuhimulistele noorte street-tantsu Pajaroog etteasted kui kuumi suverütme harjutav TrummIt-i noorte töötuba. Päeva öösse saatmiseks on sobivad Kaur Kenderi luuleõhtud.

Katlaaed on linnasüdames Kultuurikatla kõrval asuv metsik roheala, mille arendamisega tehti algust möödunud kultuuripealinna aastal. Sel aastal on plaanis astuda samm edasi ja kujundada sellest roheline kohtumispaik linlastele, kus Kultuurikatel koostöös partneritega loob juba sel kevadsuvel avatud teadmiste-, elamus- ja osaluspõhise platvormi.

Žürii koosseisu kuulusid EKKM-i üks eestvedajatest Anders Härm, Disainerite Liidu juht Ilona Gurjanova, Triin Talk, Lennart Sundja, Kadri Klementi, Aivar Tõnso, Kristiina Kütt ja Evelyn Sepp. Ühtlasi avab Kultuurikatel ka jooksva lahtise ideekonkursi, et Katlaaia programm suve jooksul veelgi täieneda saaks.

Katlaaed avatakse juuni alguses ning aed jääb avatuks kogu suveperioodiks.