Avaldusi kultuurkapitali juhataja kohale oodati 26. septembrini. Tähtajaks laekus 24 avaldust, mis kõik kvalifitseerusid ka dokumendivoorus. Vestlusvooru valiti kõigist avalduse saatnust kultuurkapitali kommunikatsioonispetsialisti Piret Maibergi sõnul kaheksa kandidaati.

Plaani järgi vesteldakse nende kõigiga homme ja ühekorraga. Mis aga edasi saab, pole teada. Võimalik, et kaheksast vestlusvooru jõudnust sõelutakse välja väiksem osa kandidaate, kellega kulka nõukogu eesotsas kultuuriminister Indrek Saarega kohtub uuesti. Igal juhul on tõenäoline, et kultuurkapitali uut juhti homme veel välja ei valita.

Teada on, et mõni esimest konkursist osavõtnu kandideeris ka korduskonkursil uuesti. Kas keegi, kes esimesel konkursil vestlusvooru ei jõudnud, seda seekord suutis, ei soostunud Maiberg avaldama. „Ma jään jätkuvalt sinna juurde, et kandidaadid on anonüümsed, hoolimata sellest, kas nad kandideerisid eelmisel või sel korral,“ lausus ta vaid.

Kõik kandidaadid on palunud konfidentsiaalsust. Kulka uus juht peaks tööd alustama 1. novembril, nii et kolmanda konkursi korraldamiseks enam aega pigem ei ole. Kulka juhi volituste tähtaeg on kuni neli aastat.