"Kandidaatidel oli erinevaid tugevusi, kuid oli nüansse, kus oli erinevaid nägemusi, mis ei ühtinud nõukogu liikmete omaga," ütles Saar ERR-ile.

Kultuurkapitali juhataja ametikohale laekus 24 avaldust. Kultuurkapitali nõukogu valis nende seast välja viis kandidaati, kes kutsuti 22. augustil toimuvale vestlusvoorule. Nõukogu kavatses otsuse langetada tänasel koosolekul.

Kultuurkapitali praegune juht Olavi Laido on kinnitanud, et kandideerib teiseks ametiajaks. Uus kultuurkapitali juhataja alustab tööd 1. novembril. Laido ametiaeg saab läbi oktoobri lõpus.

Kultuuriministeeriumi teatel lepitakse lähinädalatel kokku uue konkursi tingimused ja kuulutatakse välja uus konkurss.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et Eesti kultuurkapitali nõukogu kuulutab juhatuse esimehe konkursi võitjaks ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaa. Margus Allikmaa oli Eesti Päevalehe prognoosi kuuldes üllatanud, kuid möönis, et on üks tähtis asjaolu, mis võib panna ta isegi võidu korral kulka juhi kohast loobuma. See on töötasu. Nimelt on ERR-i juhi praegune põhipalk 4538 eurot kuus, kulka juhi palk on viimaste avalike andmete järgi veidi alla 3000 euro ehk kolmandiku võrra väiksem.

„Ma olen seda kultuurkapitali nõukogu esimehele öelnud: minu üks tingimus on see, et ma ei ole nõus nii suure palgalangusega. Ma ei saa seda kahjuks vastu võtta. Ma olen väga huvitatud kultuurkapitali kohale kandideerimisest, ma tõesti tahan seal tööd teha ja pakkuda kõike seda, mida ma suudan ja oskan. Aga kindlasti ei ole ma nõus sellega, et mu palk langeb,” selgitas Allikmaa ja lisas, et kui palga kohta kokkuleppele ei jõuta, kandideerib ta pärast ERR-i ametiaja lõppu 2017. aasta mais mõnele teisele ametikohale, kus sellist palgalangust ei oleks. Kultuuriminister ütles aga, et uue juhi palgast saab rääkida siis, kui väljavalitud kandidaadiga on lepingu tingimuste üle läbirääkimised peetud.