Pärast veerandtunnist auto läbinuuskimist sööstab salk mehi Priske Graniidi tänava kahetoalisse korterisse. Põhjalik läbiotsimine kestab rohkem kui tunni. "Mis nüüd majarahvas arvab, kui õhtul tuleb seitse meest," naljatleb Marika pärast õhtust juhtumit oma ema Hilse Priskega (79), kirjutab Äripäev.

Kaks päeva pärast õhtust äkkrünnakut seisab sama maja ees sportlikku punasesse kostüümi riietatud vanem naisterahvas. See on Marika naaber, kes nägi kõike. Uurijate külaskäigust rääkides jookseb tal pisar üle põse. Naaber ei taha uskuda, et nii vaikset ja üksikut naisterahvast nagu Marikat võiks kahtlustada sellises kuritöös. Kümme aastat tippametnikuna töötanud Priskel lasub kahtlus, et ta rikkus riigihangete nõudeid, kuritarvitas usaldust ja sõlmis konkurentsi kahjustava kokkuleppe. "Mis teha, karm on see värk," räägib naaber. Ta jutustab, et Marika elus kulub suur osa ajast ja energiast kevadel 80aastaseks saava ema eest hoolitsemiseks. Selleks sõidab Marika peaaegu igal reede õhtul Pärnusse ja tuleb pühapäeva hommikul tagasi.

Kuna Marikat enam töö juures vaja ei lähe, lubas tütar ka selleks nädalavahetuseks ema juurde minna. Ametiauto on tal veel alles ja mõni aeg saab sellega sõita. Ainult Marika isiklik telefon on välja lülitatud, sest tõenäoliselt on prokuratuur selle tõendusmaterjalina ära võtnud. Ema süda valutab. Ühel hetkel ütleb ta, et kui uurijad väga tahavad, võivad nad Marika telefonivestlusest leida lauseid, mis süüdistuseks sobivad. Teisalt ütleb Marika ema, et tema teada ei leitud teisipäevasel läbiotsimisel tõendeid. "Surm ka ei võta sealt, kus võtta ei anna," ütleb Hilse.

Olari Taal, Priske endine töökaaslane ja kauaaegne tuttav tunneb Prisket juba rohkem kui viisteist aastat. "Sisetunne ütleb, et raske on uskuda, justkui Marika juhinduks asju ajades millestki muust peale riigi huvide. Ta on väga korralik ja kindel tööinimene, kes ikka eelkõige lähtub oma ametiga kaasnevatest huvidest," ütleb Taal. "Riigihankeid reguleeriv seadus annab võimaluse sellise olukorra tekkimiseks, nagu praegu Marikal on. Kui ta üldse midagi tegi, siis tõenäoliselt kasutas ta vales kohas valesid sõnu. Mina ei saa väga hästi aru, kelle jaoks see riigihanke seadus sellisel kujul on tehtud, see on ausalt öeldes jube, et ühe seadusega võib kaasneda nii palju kohtuasju ja vaidlusi."