"Juhatus arutas Aunaste positsiooni IRLi nimekirjas ja leidis, et Kaia Iva peaks olema kõrgemal kohal kui Aunaste," rääkis IRLi anonüümne allikas. "Leiti, et Iva poliitiline kogemus, asjatundlikkus ja mõju parteis on suuremad kui Aunastel. Sellest aga ei hoolitud - erakonna kolm otsustajat Parts, Reinsalu ja Vaher arvasid, et Aunaste edutamine on erakonnale kasulik. Selle kohta pole kirjalikku dokumenti, sellise nn tõeni jõuti aruteludes..."

Tulemus - Aunaste sai 676 häälega riigikogusse, Kaia Iva (üleriigilise nimekirja 10.) jäi 1685 häälega välja.

Täna hommikul kirjutas Aunaste oma FB lehel, et ta siiski tahab oma kohast loobuda... ja siis mõnda aega hiljem, et ikka ei taha loobuda.

Ta täpsem tekst oli alljärgnev. "Tere ja ilusat uut päeva kõigile! On 2. märts 2015 ja mina alustan elu mitte just puhtalt lehelt, aga uuelt kindlasti. Ütlen siinkohal selge häälega, et kõigi emotsioonide kiuste teen seda, mida ma tegema pean. Ehk siis seda tööd, mida inimesed minult ootavad. Ja ma ei pea silmas televisiooni. Tänan oma sõpru ja toetajaid-tänu teile sain oma enesehaletsusest kiiresti üle! Või nagu ütles mulle äsja Boris Lehtlaan telefonis: Maire, kui sa praegu oma kohast loobud, siis ma ei ütle sulle enam kunagi tere! Ta mõtles seda tõsiselt. Niiet, kallid kaasmaalased-te peate mind veel kuulma ja nägema! Riigikogu 13. koosseisus, niisiis. Aitäh kõigile, kes minuga kurjustasid: te aitasite mul maa peale tagasi tulla! Elu ei ole alati lust ja lillepidu, aga vastu tuleb võtta kõik, mida saatus annab. Ise ma seda tahtsin, ise ma seda sain...Kapaga kainestavat reaalsust. Paras mulle ja suur tänu teile, kes minusse ikka veel usuvad!"