Viimastel riigikogu valimistel sai Keskerakond 134 124 häält, mis andis 26 kohta riigikogus. Kui järgmistel riigikogu valimistel osaleb sama palju inimesi kui eelmistel, siis kui palju viivad lahkunud Keskerakonnalt hääli ära.

Laanet visati 2012. aastal Keskerakonnast välja. 2007. ja 2011. aastal sai ta peamiselt Saaremaalt üle 2200 hääle. Laanet oli Saaremaal Keskerakonna suurim häältemagnet, näiteks 2009. aasta kohalikel valimistel tõi ta Kuressaares pooled Keskerakonna hääled. Kuna pärast Laaneti väljaviskamist lahkusid erakonnast ka paljud teised Saaremaa keskerakondlased, langes viimastel kohalikel valimistel 2009. aastaga võrreldes Kuressaares Keskerakonna toetus kolm korda.

Kui riigikogu valimistel toimub samasugune Keskerakonna toetuse langus kui kohalikel valimistel, kaotab Keskerakond umbes 2000 häält, suurem osa neist Saaremaalt, ent arvatavasti kaob ära ka mingi osa Laanetile Hiiumaalt ja Läänemaalt antud häältest.

Rainer Vakra - alla 500

Rainer Vakra puhul on asi keerulisem. Tema lahkumine Keskerakonnast 2012. aastal tõi Nõmmel kandideerinud Vakrale kaasa tema isikliku toetuse olulise kasvu viimastel kohalikel valimistel eelmistega võrreldes. Arvatavasti olid SDE nimekirjas kandideerinud Vakra poolt valmis hääletama ka need nõmmekad, kellele Vakra isiklikult meeldis, aga kes Keskerakonna kandidaadi poolt polnud nõus hääletama.

2009. aastal sai Keskerakond Nõmmel 4871 häält, viimastel valimistel 4401. Seega võib oletada, et Vakra viis oma isikuga Keskerakonnalt ära mitte rohkem kui need 500 ära kadunud häält, sest ülejäänud tema poolt varem Nõmmel hääletanud inimesed toetasid järelikult esmajärjekorras Keskerakonda ja alles siis Vakrat isiklikult.

Deniss Boroditš - 0 häält

Reformierakonda üle läinud Deniss Boroditš on kandideerinud valimistel kaks korda ja saanud mõlemal korral väga hea tulemuse. Samas ei kandideerinud ta viimastel kohalikel valimistel Reformierakonna nimekirjas, seega ei saa mingite andmete järgi oletada, kuidas tal ilma Keskerakonna toeta läheb.

Reformierakonna toetus venelaste seas on väga väike, lisaks viidi Boroditš tema senisest piirkonnast Tallinnas üle Ida-Virumaale, kus ta pole varem kandideerinud. Seega pole põhjust arvata, et ta viiks endaga kaasa kasvõi ühe Keskerakonna hääle, vaid tema toetajad on arvatavasti inimesed, kes niikuinii toetaks järgmistel valimistel mõnda Reformierakonna kandidaati, sellal kui tema poolt varem hääletanud keskerakonna toetajad leiavad omale mõne teise keskerakondlase, kelle poolt hääletada.

Inara Luigas - kuni 500

Inara Luigas sai 2011. aasta riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas Võrumaa, Põlvamaa ja Valgamaa valimisringkonnas kandideerides 1481 häält. Eelmise aasta kohalikel valimistel sai ta SDE nimekirjas Võru linnas vaid 49 häält, sellal kui tema kunagises koduvallas Mikitamäel jätkas ka ilma temata edukalt kohalik Keskerakond.

Keskerakonna toetus eestlaste seas on vaikses langustrendis, aga Lõuna-Eestis on seda endiselt omajagu. Luigase kehv tulemus Võrus ja Keskerakonna jätkuv edu Mikitamäel ilma temata viitavad, et tema toetus võis tulla suuresti Keskerakonnalt. Seega võib oletada, et Luigas viib endaga Keskerakonnalt ära maksimaalselt 500 häält, aga võibolla oluliselt vähem.

Lembit Kaljuvee - kuni 500

Lembit Kaljuvee kandideeris kahtedel viimastel valimistel riigikogusse Ida-Virumaal. Selles ringkonnas on mitmeid tuntud vene poliitikuid, aga ometi said eestlastest Keskerakonna kandidaadid oluliselt rohkem hääli kui eestlaste osakaal maakonnas seda eeldaks. Arvatavasti hääletasid ka paljud venelased Keskerakonna eestlastest kandidaatide poolt ja just tänu neile sai Kaljuvee 2011. aastal Ida-Virumaal keskerakondlastelt paremuselt kolmanda tulemuse 2440 häälega.

Suur osa Kaljuvee elust möödus hoopis Lääne-Virumaal, Ida-Virumaaga seob teda töö Eesti Põlevkivis aastatel 1999-2007. Kui ta otsustab uuesti riigikogu valimistel kandideerida, siis pole põhjust arvata, et ta võtaks Keskerakonnast kaasa üle 500 hääle, aga võibolla oluliselt vähem.

Aivar Riisalu sai kahtedel viimastel riigikogu valimistel Harju- ja Raplamaalt umbes 2000 häält. Selles ringkonnas on Keskerakonna nimekirjas alati olnud mõned tugevad vene poliitikud, hea tulemuse on teinud ka Mailis Reps ja 2007. aastal Siiri Oviir.

Oviir 2011 ei kandideerinud ja tõenäoliselt seetõttu tõusis Riisalu Keskerakonna nimekirjas tulemuselt koha võrra Repsi järel teisele kohale, lisaks kasvas Riisalu häältesaak ligi 400 võrra.

Samas on Riisalu ettevõtja, muusiku ja reservohvitserina teistest Keskerakonna poliitikutest niivõrd eristuv maine, et tema toetajate jaoks on just tema isik arvatavasti hääletamisel väga oluline ja Riisalul on lootus neist enamik kaasa võtta IRLi. Kui ta võtab kaasa kolm neljandikku oma valijatest, viib ta IRLi 1500 häält.

Jüri Ratas - alla 1000

Jüri Ratas oli Keskerakonna kandidaadina Mustamäel alati staar, kes võttis tohutult hääli. Euroopa Parlamendi valimistel ta aga kõrbes. Isegi tema enda koduringkonnas Mustamäel jäi ta alla ka seal supertulemuse teinud Yana Toomile ning ka Edgar Savisaarele.

Ratase Euroopa Parlamendi valimistel Mustamäel saadud 1230 häält, millele võib riigikogu valimistel lisada ka Nõmmelt saadud 459 häält (ka seal jäi ta Savisaarele alla), peegeldab tema enda isiklikku toetust olukorras, kui valijal on võimalik anda hääl ka Savisaarele või mõnele Keskerakonna vene staarile. Kuna paljud Ratasele hääle andnud toetasid teda kui Keskerakonna kandidaati, siis arvatavasti võib ta endaga kaasa viia kuni 1000 häält, mitte rohkem. Esialgu püsib Ratas küll veel Keskerakonna nimekirjas.

Kokku - kuni 6000

Keskerakonnast on peale viimaseid riigikogu valimisi lahkunud veel ridamisi poliitikuid, kes tõid Keskerakonnale mingi hulga hääli. Neist mõned, nagu Toomas Varek, Tiit Kuusmik või ka Evelyn Sepp võivad endaga kaasa viia mingi hulga hääli, aga arvatavasti pole seda piisavalt, et Keskerakonna üldist valimistulemust oluliselt mõjutada.

Kokku võib oletada, et Keskerakonna häältekaotus lahkunud poliitikute tõttu võib jääda 6000 hääle juurde või olla sellest isegi väiksem. Sõltuvalt valimisaktiivsusest annab 6000 häält enamvähem ühe koha riigikogus.