"Keskerakond hoidis pärast valimisi aktiivset ja töist mõttevahetust kõigi Riigikogusse pääsenud erakondadega. Kõige enam programmilisi ja platvormilisi kattuvusi nägi Keskerakond sotsidega, IRL-iga leiti ühised jooned maksupoliitikas (eelkõige IRL-i n-ö astmelise tulumaksu plaan ja omavalitsusreformi puudutavates küsimustes," kinnitas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk. "Nendest ühisosadest tulenevalt edastati signaale nii Mikserile kui ka Reinsalule. Sotsidega arutati seda teemat ka ühise laua taga."

Väidetavalt pakuti selles võimuliidus peaministritooli Sven Mikserile.

SDE fraktsiooni juht Andres Anvelt teab või mäletab valimisjärgset perioodi natuke teisiti.

"Pärast valimisi vaatavad kõik erakonnad kujunenud olukorda ja suhtlevad omavahel. Läbirääkimisteni jõutakse aga väga pragmaatilistel kaalutlustel. Poliitiline realiteet on praegu selline, et Keskerakonnaga ei ole praegu võimalik läbirääkimisi pidada," mäletas ta. "Ei ole kuulnud, et keegi oleks koalitsiooniläbirääkimistega paralleelselt pidanud mingeid muid alternatiivkõnelusi. Keskerakond tegi küll korduvalt läbi meedia üleskutseid moodustada koalitsioon SDE ja IRL-iga (näiteks Yana Toom 28. märtsil EPL-is), samas ei toimunud selles suunas ühtegi kohtumist, rääkimata kõnelustest. Läbi meedia selliste üleskutsete edastamine kannab pigem eesmärki teiste erakondade vahel parasjagu toimuvaid läbirääkimisi pingestada. Soov loodava koalitsiooni sündi nurjata on Keskerakonna kui opositsioonijõu puhul ootuspärane, kuid ilmselt ei uskunud ka nemad ise siiralt, et võiksid valimiste järel valitsusse jõuda."

Anvelti sõnul on Keskerakonnal praegu sisekaemuse aeg ja nad peavad ise selgusele jõudma, millises suunas nad edasi lähevad ning millal ja milleks nad valmis on.

Delfil ja Eesti Päevalehel on teada, et tegelikult jäi alternatiivse kolmikliidu sünd toimumata suuresti IRLi tõttu, kes ei soovinud Keskerakonnaga valitsust teha ja samuti oli IRLil selge liidriprobleem, sest polnud teada, kes on erakonna sisuline liider.

IRL ei soovinud läbi oma avalike suhete juhi SDE ja Keskerakonnaga plaanitud võimuliidu teemat kommenteerida, küll aga paar erakondlast tunnistas, et SDE ja Keskiga lähenemine oli, kuid umbusk Keskerakonda ei lubanud pikki läbirääkimisi.