Kurtnas Keila jõge puhastanud talguline Antti Andreimann rääkis Delfile, et tööpäev oli juba praktiliselt läbi ja kell veerenud pärastlõuna peale, kui talguliste juurde saabus rühm noori keskerakondlasi, kellel oli erakonna esimehe Edgar Savisaare papist välja lõigatud plakat kaasas.

"Vahetult peale lõunat, ilmselt neil sai see Toompea-aktsioon otsa, saabus mingi seltskond kesknoori. Ütleme nii, et talgule sobimatus õhkkonnas ja riietuses," selgitas Andreimann. "Siis nad tolknesid seal nagu hunnik õnnetust oma Edgari papist välja lõigatud plakatiga."

"Küsisid vist toitlustaja käest esimest korda, et kuhu me selle plakati võime panna. Selle peale muidugi irvhambad ei suutnud vastu pidada ja esimene vastus, mis nad said, oli: "Lõkkesse!". Selle peale olid nad veel natuke rohkem torssis. Siis nad viibisid seal mõnda aega, aga kuna nad ei olnud väga teretulnud, siis läksid lihtsalt ära ilma suurema intsidendita," jätkas ta.

Talgulistele tundus kõige nõmedam just poliitipropaganda tegemine talgutel. "Ma arvan, et kui sinna oleks mõni reformar tulnud Ansipi pildiga, ilmselt oleks tal see samamoodi soovitatud lõkkesse visata," märkis ta.

Edgari plakatiga seltskond oli ajastanud oma tulemise ajaks, kui suurem osa tööst oli tehtud ja koristamisüritusest osa võtmas neid ei nähtud. "Prügikotte oleks ilmselt saanud vedada, kuid mingit initsiatiivi ma nende poolt küll ei näinud, et nad oleksid tahtnud seal midagi teha. Neile vist piisas oma juhi pildi kandmisest, see oli piisavalt suur töö nende jaoks," tõdes talguline.

Kesknoorte juhi Tiit Teriku kinnitusel osalesid Keskerakonna Noortekogu liikmed aktiivselt talgutel üle terve Eesti, kuid see oli nende jaoks vabatahtliku ja rangelt mitte-poliitilise iseloomuga ettevõtmine.

„Tegemist on selge laimuga meie aadressil, sest talgud on meie jaoks poliitikavaba ettevõtmine ja taunime igasuguseid katseid seda üllast ettevõtmist poliitpropagandistlikeks eesmärkideks ära kasutada või mingil muul moel politiseerida,” kinnitas Terik. „Me ei saa välistada, et tegu oli lihtsalt pahatahtliku nalja või haige väljamõeldisega. Kui keegi kuskil käis Edgar Savisaare papist välja lõigatud plakatiga ringi, siis on tegemist isehakanutega, kellel ei ole Keskerakonna Noortekoguga küll midagi ühist.”